Kilpaveneet

 
-Uutiset Luokat Linkit Keskustelupalsta
 


 
Sami Seliö näyttää Lahdessa mestarin mallia
 
 


    Seliö valmiina kotikisaan

Jonas Andersson voitti Pietarissa

Sami Seliö toinen Pietarissa

Cappellini Lahden F1-kilpailun voittaja

Pietarissa iltakisa F1-veneillä

MM-sirkus siirtyi Pietariin

Lahden F1-venekilpailun aikataulu

  Viikkoa ennen Lahti GP:tä hallitseva F1-veneiden maailmanmestari Sami Seliö on työntouhussa. Jo viikkoja kestänyt rumba ennen kotikisaa ei hellitä. Päivät ja usein illatkin ovat kuluneet erilaisissa promootiotöissä. Kiinnostusta Vesijärven kilpailun ympärillä on riittänyt.

- Todella kiireistä on ollut, pakko myöntää. Ei päivää ilman jonkinlaista haastattelua tai sponsoritapaamista ole ollut aikoihin. Samalla on täytynyt pitää huolta myös varikoiden pystyttämisestä ja kaluston saapumisesta Suomeen. Pitkillä yöunilla ei ole viime aikoina paljoa juhlittu, Seliö huokaa.

Yksi syy vähentyneeseen uniaikaan piilee myös Seliöiden ruokakunnan onnellisessa perhetapahtumassa. 14. toukokuuta Sami sai vaimonsa Marjon kanssa perheen toisen lapsen, pienen tyttövauvan. Kaksivuotiaan Sofiian uusi leikkikaveri tuntuu muistuttelevan vanhempiaan olemassaolostaan juuri öisin.

- Lapsensaannin myötä olen kyllä oppinut arvostamaan kotia muunakin kuin pelkkänä nukkumispaikkana. Kun tämä Lahti GP ja viikkoa myöhemmin ajettava Pietarin MM-osakilpailu on saatu hoidettua kunnialla, aion kyllä pyhittää muutaman päivän ainoastaan perheelle, Sami lupaa.

Lahdessa ei kotikenttäetua

Lahden Vesijärvellä kesäkuun ensimmäisenä viikonloppuna järjestettävään MM-osakilpailuun Seliö on ladannut suuria odotuksia. Mestari haluaa näyttää kotiyleisölleen parasta osaamistaan nostaakseen lajin kiinnostusta myös Suomessa. Seliö myöntääkin, että kisaan lähdetään lievissä menestyspaineissa.

- Epäilemättä Lahden kisa on urani tärkein kilpailu tähän mennessä. Voitto olisi tärkeää niin MM-tilanteen kuin lajin tunnettavuudenkin kannalta. Yksi ulottuvuus kisaan valmistautumisessa on kuitenkin myös se, että Vesijärvelle ovat kokoontuneet sekä omat ystävät että yhteistyökumppanit. Tuen määrästä ei siis menestyminen ainakaan jää kiinni.

- Vesijärven rata on kaikille kilpailijoille uusi, joten mitään etua en siltä osin saa. Toisaalta olen kyllä tottunut ajamaan juniorivuosinani kotimaan järvillä, jotka eroavat kovasti esimerkiksi Kaukoidän trooppisista vesistöistä. Järvellä aalto tuppaa olemaan todella terävää ja vettä täytyy lukea tarkasti, Seliö päättää.

Etusivulle
4/6/2008 15:38
F1Forum.fi

 © F1-Forum - sivuinfo - email