Kilpaveneet

 
-Uutiset Luokat Linkit Keskustelupalsta
 


 
Rataveneilykausi avattiin Helsingissä
 
 

Jonas Andersson voitti Pietarissa

Sami Seliö toinen Pietarissa

Cappellini Lahden F1-kilpailun voittaja

Pietarissa iltakisa F1-veneillä

MM-sirkus siirtyi Pietariin

Lahden F1-venekilpailun aikataulu

  Helsingin Koivusaaressa avattiin ratamoottoriveneiden suomenmestaruussarja 24.-25.5. Paikalla olivat junioriluokka SJ15 ja T400/T400S. Viikonloppuna oli myös junnuleiri, jossa tutustutettiin juniorikuljettajia moottoriveneilyn saloihin.

Koko viikonlopun vallitsi kova keli, jota pahensi isojen siviiliveneiden aallot, joita tuli mereltä päin aina silloin tällöin tuomaa lisää jännitystä kilpailuun.

Lauantai oli pyhitetty pelkästään ajoharjoittelulle, jota oli kerrankin tarpeeksi. Molemmat luokat saivat ajaa kolme 45 minuutin harjoitussessiota. Ajoja ennen oli pidennetty ohjaajakokous, jossa Milla Suomi koulutti kuljettajille rataveneilyn pelisääntöjä, ajotapoja ja muuta kilpailun liittyvää.

Sunnuntaina oli vuorossa kisat. SJ15 kuljettajat aloittivat päivän 15 minuutin harjoituksella, kun taas T400/T400S ajoivat oman varttinsa aikana aika-ajot. T400 –luokan aika-ajojen nopein oli Ville Mäkinen, vain 0,02 sekuntia toiseksi nopeimman ajan jakaneita Riku Lehtosta ja insinööriksi valmistumisjuhlista kisoihin rientänyttä Juha-Pekka Mannista nopeampana. Riku arvottiin kakkoslähtöpaikalle, Juha-Pekan hävitessä arpalipun noston. T400S:n nopein oli Tobias Nevalainen, toiseksi nopein Tuomas Niinisaari hävisi n. puoli sekuntia.

Kovan kelin kilpailuerät

Itse kilpailuerät olivat hallitsevien Suomenmestarien juhlaa kaikissa muissa luokissa, paitsi T400S:ssä. SJ15 mestari Filip Roms voitti neljästä erästä kolme, joten voitto kokonaiskilpailusta oli selvää kauraa. Toiseksi tuli yhden erävoiton Filipiltä vienyt Anton Nyholm ja kolmanneksi Risto Lindström.

T400 –luokan voitto meni vielä Filipin voittoakin vakuuttavammin Riku Lehtoselle, joka voitti kaikki neljä erää. Toiseksi sijoittui Ville Mäkinen ja kolmanneksi Juha-Pekka Manninen. Tyttökuljettaja Sandra Roms sijoittui neljänneksi. Sandralla oli hyvät mahdollisuudet voittaa viimeinen erä, mutta pyörähdys poijulla johtopaikalta tuhosi erävoittomahdollisuudet. Sandra pystyi kuitenkin lohduttautumaan sillä, että pyörähdys ei ollut oma vika, vaan veneen särkyneen pohjan.

T400S-luokassa käytiin tiukka voittotaistelu Tobias Nevalaisen ja Tuomas Niinisaaren välillä. Ennen viimeistä erää, kummallakin oli täydet mahdollisuudet voittaa luokkansa kokonaiskilpailu. Neljännessä erässä taisto kävi niin kovana, että näiden rämäpäiden veneet jopa törmäsivät toisiinsa, mutta suuremmilta vahingoilta vältyttiin. Lopulta erän ja kilpailun voiton vei Nevalainen.

Kilpailun jälkeen kilpailijat kiittelivät kovasti sitä, että kerrankin oli mahdollisuus ajaa tarpeeksi paljon harjoitusajoja. Myös lisääntynyt kilpailijoiden määrä oli iloinen uutinen.

Kilpailun tulokset löytyvät täältä.

J-P

Lisää aiheesta:
Rataveneilykauden kilpailukalenteri

Etusivulle
4/6/2008 16:03
F1Forum.fi

 © F1-Forum - sivuinfo - email