Kilpaveneet

 
-Uutiset Luokat Linkit Keskustelupalsta
 


 
Cappellini Lahden F1-kilpailun voittaja
 
 


    Seliön viikonloppu ei sujunut odotusten mukaisesti

Jonas Andersson voitti Pietarissa

Sami Seliö toinen Pietarissa

Cappellini Lahden F1-kilpailun voittaja

Pietarissa iltakisa F1-veneillä

MM-sirkus siirtyi Pietariin

Lahden F1-venekilpailun aikataulu

  Rataveneilyn kuninkuusluokka Formula 1 palasi muutaman vuoden tauon jälkeen Suomeen kesäkuun ensimmäisenä viikonloppuna. Kilpailupaikkana toimi Lahden satama, jonne olikin koottu onnistunut kokonaisuus, jossa tapahtumia riitti pitkin viikonloppua pieniä taukoja lukuun ottamatta.

Hallitseva maailmanmestari Sami Seliö lähti hakemaan kotivesiltä kauden avausvoittoa, mutta tuloksena olikin epäonnistunut aika-ajo ja keskeytys kilpailusta. Viikonlopun riippakiveksi osoittautui veneen sähköjärjestelmän maadoitusjohdon liitin, joka oli murtunut. Seitsemänneltä paikalta kisaan startannut Seliö nousi kilpailussa jo kolmanneksi, ja teki hän yhden päivän hienoimmista ohituksista, kun noin kolmannes kisasta oli ajettu. Turvaveneen poistumistilanteessa Seliön edellä ollut Ahmad al Hameli lähti ohittamaan kierroksella hitaampaa kuljettajaa oikealle kääntyvässä kaarteessa sisäpuolelta. Seliö luki tilanteen täydellisesti ja lähti molemmista ohi ulkokautta, samalla keräten vauhtia alapoijulle. Seliö pääsi Hamelin rinnalle poijulle tultaessa, ja koska Seliö oli sisäpuolella, ei Hameli kyennyt estämään ohitusta mitenkään. Yleisö palkitsi ohituksen ansaitusti taputuksilla.

Yhdeksän kertainen F1-veneiden maailmanmestari palasi omalle paikalleen, eli ykköseksi. Kestomestarin kausi ei ole alkanut aivan odotetutta tavalla, mutta Lahdessa hän hallitsi viikonloppua rautaisella otteella. Paalupaikka ja kilpailun voitto ei jätä sijaa selittelyille. Cappellini ajoi kovassa kelissä ajetun kilpailun varmasti ja nopeasti, ajaen tilanteen vaatimalla nopeudella.

Hurja voltti ja hieno nousu

Viikonlopun hienoimman voltin tarjosi Fransesco Cantando. Kilpailuun lähdettiin kovan kelin takia turvaveneen takaa, ja turvaveneen poistuttua, aloitti viidenneltä lähtöpaikalta startannut Cantando uskomattoman nousun, joka kesti melkein kierroksen. Cantando ohitti kolme kuljettajaa kolmen poijuvälin aikana, ja oli ohittamassa johtavaa Cappellinia, kun liian kova vauhti kostautui ja Cantandon vene lähti hurjaan lentoon osuttuaan isoon aaltoon. Onneksi jälleen osoitettiin, kuinka turvallisia nykyiset F1-veneet ovat ja Cantandolle ei käynyt mitään. Olisi ollut mielenkiintoista nähdä, mihin Cantando olisi ilman volttia yltänyt, sillä sen pienen hetken, minä Cantando oli kisassa mukana, oli hän selkeästi radan nopein mies.

Vaikka Cappellini oli viikonlopun paras kuljettaja, hienoimman ajosuorituksen teki kuitenkin MM-sarjaa johtava Jay Price. Pricen aika-ajo meni penkin alle kaluston teknisten ongelmien takia. Lähtöpaikalta 18 Price kuitenkin alkoi raivaamaan tietään kärkeen, tehden jatkuvasti toinen toistaan hienompia ohituksia. Jay Price nousi kilpailun tiimellyksessä toiseksi, huolimatta kolarista ja sen seurauksena saadusta varikon läpiajorangaistuksesta. Loppuvaiheessa kilpailua Jay Price oli oikein silmin nähden reilusti muita nopeampi, hän ajoi jopa Cappellinin hetkessä kiinni raivattuaan tiensä toiseksi. Cappellini kuitenkin peitti ohituksen varmasti mestarin elkein, joten ohituspaikkaa voittoon ei Pricelle tullut. Hieno show kuitenkin!

Lahden kilpailu oli hienoa seurattavaa, joten voi hyvällä omalla tunnolla toivoa, että kilpailu järjestyisi Suomeen ensi vuonnakin ja saataisiin tästäkin tapahtumasta perinne, joka vetäisi jossain vaiheessa vertoja Jyväskylän suurajoille. F1-veneiden MM-sarja jatkuu Pietarin osakilpailulla, joka ajetaan iltakisana.

Lahden F1-veneiden tulokset löytyvät täältä. Koko viikonlopun kaikki tulokset on kerätty tänne.

J-P

Lisää aiheesta:
Lahden F1-venekilpailun aikataulu
Sami Seliö näyttää Lahdessa mestarin mallia

Etusivulle
19/6/2008 9:34
F1Forum.fi

 © F1-Forum - sivuinfo - email