F1Forum.fi

 
-Etusivu Forum Fanituotteet
 


 
Sääntömuutos kannusti Hondan mukaan Formula 1 MM-sarjaan vuonna 2015
 
 


Keskusteluforum

Näytä kaikki


F1-Vapaa

Näytä kaikki

  Sääntömuutos formula 1-sarjassa vaikutti japanilaisjätti Hondan päätökseen palata kuninkuussarjaan, sillä uusia turbomoottoreita voi helpommin muokata kaupalliseen toimintaan. Päätös näkyy myös tämän vuoden mallien moottoreissa, kuten Honda Civic 5D:ssä

Hondalla on panostettu kilpailukykyyn ja moottorien kehittämiseen, tarkoituksena yhdistää huippuluokan suorituskyky ja parhain mahdollinen polttoainetalous. Honda ilmoitti jo viime keväänä, osallistuvansa Formula 1 maailmanmestaruussarjaan yhdessä McLarenin kanssa. Vuodesta 2015 alkaen McLarenissa on Hondan moottori ja tiimin nimi on loogisesti McLaren Honda.

Vuodesta 2014 alkaen uudet F1-säännöt edellyttävät tiimejä käyttämään 1,6-litraista suorasuihkutuksella varustettua ahdettua V6-moottoria. Uuteen moottoriin yhdistetään uusi energian kierrätysjärjestelmä. Kineettistä energiaa kierrättävän järjestelmän lisäksi autoihin tulee energian kierrätysjärjestelmä, joka hyödyntää moottorin tuottamaa hukkalämpöä. Lisäksi moottoreita saa käyttää kauden aikana vain 5 kappaletta per kuski, kun nykyään käytössä on 8 moottoria per kuljettaja per kausi. Red-bullin tallin suunnittelija pelkää näiden muutosten muuttavan F1-sarjan ”moottorinvalmistajien kilpasarjaksi” ja toivoo vapauksia autojen korien suunnitteluun. Sen sijaan Hondalle sääntömuutos sopi, ollen keskeinen syy Hondan päätökseen palata F1-sarjaan.

Honda ei ole kilpaillut F1-radoilla sitten vuoden 2008, se oli ollut mukana formuloissa 1960-luvulta, mutta jäi pois säästöjen takia. Honda myi tallinsa Ross Brawnille, joka puolestaan myi Brawn GP:n Mercedekselle. Nyt ympyrä sulkeutuu, kun Honda korvaa Mercedeksen brittitallin moottorinvalmistajana. Hondalla uskotaankin yhtiön pitkän historian teknologian kehittäjänä sekä sen että se kouluttaa työntekijöitään osallistumalla maailman arvostetuimpaan autojen kilpasarjaan kasvattavan yhtiön tietotaitoa sekä mahdollistavan voitokkaan paluun F1-radoille. Honda on jo julkaissut ensimmäisen äänitteen uudesta 1.6 litraisesta V6-turbomoottoristaan, joka tulee Mclaren-autoihin kaudella 2015, tosin yhtiöltä kerrotaan moottorin suunnittelu- ja viimeistelytyön olevan vasta alussa.

Hondan moottoriäänite kuunneltavissa täällä: http://world.honda.com/motorsports/video/20131018/

Lähteet: Iltalehti.fi, mtv.fi ja Honda.com
22.1.2014 (12
)
Etusivulle

F1Forum.fi

© F1-Forum - mainosmyynti - email