F1Forum.fi

 
-Etusivu Forum Fanituotteet
 


 
Kimi voitti uskomattoman Brasilian GP:n
 
 


West

F1-kilpailukalenteri 2010

Abu Dhabin GP - Vettel voittoon

Abu Dhabin GP - Aika-ajot

Abu Dhabin GP - Perjantain vapaat harjoitukset

Brasilian GP - Button mestariksi

Brasilian GP - Barrichello paalulle


Keskusteluforum

Formula 1 - alennustila
[lfb] [1761 vastausta]

Ranskan GP - Jälkihöyryt
[Ratahans] [33 vastausta]

Formula 1 – 2019 - 09 - Itävallan GP
[hila] [0 vastausta]

Näytä kaikki


F1-Vapaa

Ihan aidosti ja oikeasti hauskat F1-aiheiset kuvat. Ei mukahauskuuksia!!!!
[Har*] [463 vastausta]

F1 forumin tulevaisuus mitä tehdä?
[Har*] [76 vastausta]

F1 Televisiointi muissa maissa
[CCMK] [1251 vastausta]

Näytä kaikkiVeikkausvihjeet tarjoaa Veikkaussivut.com

  Kimi Räikkönen voitti epätavallisen Brasilian Grand Prix'n, kun kilpailu keskeytettiin pääsuoran kolarin takia 15 kierrosta ennen maalia ja kahden kierroksen takainen tilanne ratkaisi kilpailun lopputulokset. (päivitetty ma 12:50)

Giancarlo Fisichella oli Jordanilla toinen. Talli luuli hetken Fisichellan voittaneen, koska kolarin sattuessa Fisico oli ohittanut Räikkösen ja siirtynyt johtoon. Sääntöjen mukaan lopputulokset otettiin kuitenkin edellisen kierroksen tilanteen mukaan ja Kimi julistettiin voittajaksi.

Fernando Alonso sijoittui kolmanneksi, muttei päässyt mukaan palkintopallille loukattuaan jalkansa pääsuoran kolarissa. Alonso osui kovassa vauhdissa radalle jääneeseen renkaaseen ja paiskautui seinään.

David Coulthard oli neljäs perässään Heinz-Harald Frentzen, Jacques Villeneuve, Mark Webber ja Jarno Trulli.

Kilpailun lähtö viivästyi sateen takia, mutta kilpailun kuluessa rata kuivui vähitellen. Liukas rata aiheutti useita ulosajoja. Liukastelleiden joukossa oli Michael Schumacher. Rubens Barrichello keskeytti johtopaikalta tekniikkavikaan.

Korvaus huonosta tuurista

"Olipa kilpailu!" Kimi ihmetteli ykköstilan varmistuttua.

"Minulla on ollut huonoa tuuria aikaisemmin, joten oli jo aikakin nauttia hyvästä onnesta. Talli ansaitsi tämän voiton."

Onkohan Kimi saanut Michael Schumacherin onnen?

"Jatkoin radalla turva-auton tultua radalle, vaikka lähes kaikki muut menivät varikolle. Varikkokäyntini jälkeen pystyin ohittamaan muutaman auton ja nousin toiseksi, mutta radan kuivuttua renkaat eivät toimineet enää niin hyvin ja Giancarlo pääsi ohi, kun ajoin yhden mutkan leveäksi. Olin tulossa varikolle toiseen pysähdykseen, kun kisa keskeytettiin."

Kimillä on jo melko mukava 11 pisteen johto MM-sarjassa ja McLarenin ero Renaultiin on 18 pistettä.

"On liian aikaista ajatella mestaruutta", Kimi toppuutteli.

David Coulthardilla ei ollut tällä kerralla tuuria. Johtopaikka vaihtui neljänteen sijaan varikkokäynnillä, jonka skotti teki vain kaksi kierrosta ennen kilpailun keskeyttämistä. David oli kuitenkin mielissään tallin saamista pisteistä.

Voitonriemu liian aikaista Jordanilla

Giancarlo Fisichella ehti jo riemuita uransa ensimmäistä voittoa, joten Kimin vahvistuminen voittajaksi oli varmasti katkera pala. Tällaisia yllätyksellisiä kilpailuja sattuu korkeintaan yksi vuodessa.

Kakkossija oli kuitenkin ilonaihe ja hyvä tulos tallin historian 200. kilpailusta.

"Luulin voittaneeni kilpailun ja pidän edelleen itseäni voittajana, mutta säännöt ovat säännöt. En olisi uskonut sijoittuvani toiseksi, joten olen tyytyväinen", Fisi sanoi.

Alonso kolmanneksi

Fernando Alonson kolari säikäytti Renault-tallin työntekijät, mutta kun Alonson havaittiin välttyneen loukkaantumiselta, voitiin tallissa iloita seitsemästä pisteestä.

Jarno Trulli sai yhden pisteen kahdeksannesta sijastaan. Kilpailu oli italialaisen mukaan vaikea liukkauden ja huonon näkyvyyden kanssa. Kilpailun lopussa autoon tuli pieni tekninen vika. Coulthardin tapaan Trulli teki varikkopysähdyksensä hieman ennen kilpailun keskeyttämistä, jonka takia sijoitus putosi monta sijaa.

Fernando sai varikon läpiajorangaistuksen ohitettuaan Ralf Schumacherin keltaisten lippujen aikana. Kilpailu päättyi siis kolariin, mutta tallin ja espanjalaisnuorukaisen onneksi hänellä ei ole muuta kuin pientä kipua polvessa.

Frentzen ei käynyt varikolla

Eri TV-selostajat ovat usein palauttaneet mieliin Mika Salon Monacon GP:n vuodelta 1997. Mikahan ei pituudeltaan rajoitetussa sadekisassa käynyt kertaakaan varikolla.

Heinz-Harald Frentzen teki Brasiliassa saman tempun ja sijoittui Salon tapaan viidenneksi. Kilpailu tosin keskeytettiin ennen kuin kaksi tuntia tuli täyteen.

"Ennen lähtöä muutimme taktiikkaamme ja päätimme käyttää vara-autoa, koska se oli säädetty sadekeliä varten. Se osoittautui oikeaksi päätökseksi. Täydellä tankilla ajaminen ei ollut helppoa ja useat vesiliirrot aiheuttivat yhden pyörähdyksen. Saimme viisi pistettä ja olen erittäin tyytyväinen siihen", Heinz-Harald kertasi.

Tallikaveri Nick Heidfeld keskeytti tekniseen vikaan.

Villeneuve pisteille

Jacques Villeneuve ei ollut kertaakaan mukana kärkikahinoissa, mutta päätyi tasaisen ajon ja muiden keskeytysten myötä kuudenneksi. Samalla kanadalainen avasi pistetilinsä.

Villeneuve syytti tiettyjä kuljettajia turhien riskien ottamisesta.

"Radalla ei ollut kovin paljon vettä. Kuljettajien täytyy ajaa vähemmän hullusti näissä olosuhteissa ja jotkut ajoivat tosiaan hullusti. He ohittivat keltaisilla lipuilla, kuten Alonso. Sellainen ajaminen johtaa suuriin onnettomuuksiin", Jacques sanoi huolestuneena.

Tallitoveri Jenson Button liukui ulos radalta 32. kierroksella viidenneltä sijalta. Jälkiviisas jossittelu on turhaa.

"Kaikki voivat jossitella. Ajoin viidentenä Räikkösen edellä ja minulla oli polttoainetta maaliin asti, joten ilman virhettä... Mutta monet muut kuljettajat voivat jossitella samalla tavalla", Button sanoi ja tyytyi keskeytykseensä.

Kärkinimiä ilman pisteitä

McLaren ja Renault onnistuivat jälleen ja Renault sai jo kolmannen kerran peräkkäin molemmat autot pisteille.

Williams, Toyota, Minardi ja Ferrari joutuivat sen sijaan lähtemään Interlagosista tyhjin käsin pyörähdysten ja teknisten vikojen takia.

"Olen pettynyt omasta ja Rubensin tuloksesta", Michael Schumacher sanoi. "Meillä oli molemmilla mahdollisuus voittaa tänään. Jouduin vesiliirtoon, jolloin kuljettajasta tulee matkustaja.

"Piste-ero MM-sarjassa ei ole kovin suuri ja kilpailuja on jäljellä vielä 13, joten meillä ei ole tarvetta olla huolissani. Tämä oli ensimmäinen keskeytykseni sitten Hockenheimin 2001."

Barrichellon auto hyytyi polttoainesyötön vian takia. "Nämä keskeytykset eivät tarkoita sitä, että olisimme kriisissä."

Euroopan kausi alkaa kahden viikon kuluttua San Marinon GP:llä. Monien mielestä kausi alkaa varsinaisesti vasta silloin. Eräänlaista uutta alkua toivoo myös Ferrari, joka ottaa uuden F2003-GA:n kisakäyttöön.

KILPAILUN JÄLKEEN HAVAITTIIN, ETTÄ FISICHELLA OLI EHTINYT ALOITTAA 56. KIERROKSEN. NÄIN OLLEN TULOKSET MÄÄRÄTTIIN 54. KIERROKSEN TILANEEN MUKAAN JA GIANCARLO FISICHELLA JULISTETTIIN VOITTAJAKSI.

Korjatut tulokset:

1. Giancarlo Fisichella
2. Kimi Räikkönen
3. Fernando Alonso
4. David Coulthard
5. Heinz-Harald Frentzen
6. Jacques Villeneuve
7. R Schumacher
8. Trulli
9. Webber
10. Da Matta

Brasilian Grand Prix 6.4.2003

1. Kimi Räikkönen M   McLaren-Mercedes 1h29'53"179 1  
2. Giancarlo Fisichella B   Jordan-Ford + 00"831 1  
3. Fernando Alonso M   Renault + 06"695 3  
4. David Coulthard M   McLaren-Mercedes + 07"391 2  
5. Heinz-Harald Frentzen B   Sauber-Petronas + 09"392 0  
6. Jacques Villeneuve B   B.A.R-Honda + 17"910 1  
7. Mark Webber M   Jaguar-Cosworth + 20"070 2  
8. Jarno Trulli M   Renault + 23"569 2  
9. Ralf Schumacher M   Williams-BMW + 33"556 2  
10. Cristiano da Matta M   Toyota + 1 kier. 4  
Keskeyttäneet:    
11. Rubens Barrichello B   Ferrari 8 lap(s) 1  
12. Jenson Button B   B.A.R-Honda 22 lap(s) 1  
13. Jos Verstappen B   Minardi 24 lap(s) 0  
14. Michael Schumacher B   Ferrari 28 lap(s) 1  
15. Juan Pablo Montoya M   Williams-BMW 30 lap(s) 1  
16. Antonio Pizzonia M   Jaguar-Cosworth 30 lap(s) 0  
17. Olivier Panis M   Toyota 37 lap(s) 0  
18. Ralph Firman B   Jordan-Ford 37 lap(s) 1  
19. Justin Wilson B   Minardi 39 lap(s) 1  
20. Nick Heidfeld B   Sauber-Petronas 46 lap(s) 0  

Etusivulle
6/4/2003 22:12
F1Forum.fi

© F1-Forum - Tietosuojaseloste - Evästekäytäntö