F1Forum.fi

 
-Etusivu Forum Fanituotteet
 


 
Minardi radalla viimeisen kerran
 
 


Minardi.it

F1-kilpailukalenteri 2010

Abu Dhabin GP - Vettel voittoon

Abu Dhabin GP - Aika-ajot

Abu Dhabin GP - Perjantain vapaat harjoitukset

Brasilian GP - Button mestariksi

Brasilian GP - Barrichello paalulle


Keskusteluforum

Kuskispekulaatiot 2020
[CCMK] [388 vastausta]

Pirelli, virallinen rengastoimittaja
[CCMK] [1150 vastausta]

Formula 1 - 2019 - 21 - Arabiemiirikuntien GP
[Alfaukko] [105 vastausta]

Näytä kaikki


F1-Vapaa

"Turhia" tilastoja ja laskelmia
[CCMK] [1179 vastausta]

F1-Televisioinnin oikeudet Suomessa
[CCMK] [438 vastausta]

Turhien F1 kysymysten/vastausten/asioiden toikki
[Driver #8] [964 vastausta]

Näytä kaikkiVeikkausvihjeet tarjoaa Veikkaussivut.com

  Minardi-talli järjesti nuorille kuljettajille nelipäiväisen testin Vallelungassa tällä viikolla. Kyseessä oli Toro Rossoksi muuttuvan tiimin viimeinen esiintyminen vanhalla nimellä.

Maanantaina Minardin rattiin pääsivät Italian F3000-sarjan mestari Luca Filippi, Espanjan F3-sarjassa seitsemänneksi sijoittunut Roldan Rodriguez sekä tallin vakiotestaaja Chanoch Nissany. Kahdelle ensin mainitulle kyseessä oli ensimmäinen kerta F1-auton ratissa.

Rodriguez ajoi parikymmentä kierrosta aamupäivällä ja Filippi saman määrän iltapäivällä. Nissany puolestaan ajoi täyden päivän. Filippi kirjasi päivän parhaan ajan ollen Rodriguezia kaksi ja Nissanya kahdeksan sekuntia nopeampi.

Tiistaina ajovuorossa olivat Davide Rigon ja Juan Ignacio Caceres. Tällä kaudella Formula Renault 3.5 -sarjaa ajanut italialainen Rigon kuuluu Filippin tavoin Italian autourheiluliitto CSAI:n ja Minardin yhteiseen kykyjenetsintäohjelmaan. Urugualainen Caceres puolestaan sijoittui Italian F3000-sarjassa Toni Vilanderin jälkeen viidenneksi. Myös Nissany oli jälleen niin sanotusti vauhdissa.

Tiistaina ensikosketuksensa F1-autoon otti lisäksi britti Katherine Legge. Formula Atlanticin pronssimitalisti ei kuitenkaan saanut aikaan yhtään nopeaa kierrosta osuttuaan seinään ensimmäisellä yrityksellään. Auto ei vaurioitunut pahasti, mutta lämpötilan laskiessa ja illan hämärtyessä testiä päätettiin jatkaa vasta keskiviikkona.

Jatko sujuikin varsin mallikkaasti, sillä Legge oli keskiviikkona toiseksi nopein jääden Caceresista vain reilun kymmenyksen. Myös Nissany jatkoi testejään jo kolmatta päivää.

Tänään Minardin kakkien aikoinen viimeisen testisession päättivät tallia viisi vuotta johtanut Paul Stoddart ja virallinen testikuljettaja Nissany. Iltapäivällä tallipäällikkö päätti tiimin 21-vuotsien historian kiertämällä Vallelungan radan Minardi Cosworth PS05 -autolla.

Neljän päivän aikana Minardilla oli käytössään kolme PS05-autoa ja kaksi PS04B-autoa. Lisäksi tallin sponsoreita kyyditettiin kaksipaikkaisilla F1-autoilla.

Minardin ajot Vallelungassa rikkoivat tallien sopimia rajoituksia testeille, joskin tallin tiedottaja oli asiasta eri mieltä. Hänestä rajoitus ei voi sitoa tallia, jonka olemassaolo päättyy välittömästi näiden kyseenalaisten testien jälkeen. Toisaalta talli olisi voinut aivan yhtä hyvin ajaa Scuderia Toro Rosson nimellä, sillä uusi talli tuskin vielä on testirajoituksia allekirjoittanut ja käytetty kalusto olisi joka tapauksessa ollut sama. Vaikka testi ajettiinkin Minardin nimissä, on talli siirtynyt energiajuomajätti Red Bullin omistukseen jo tämän kuun alussa.

Vallelunga 21.-24.11.2005

1 Juan Caceres 1'21"019
2 Luca Filippi 1'21"090
3 Katherine Legge 1'21"176
4 Davide Rigon 1'22"570
5 Roldan Rodriguez 1'23"140
6 Chanoch Nissany 1'24"650
7 Paul Stoddart ?

Otto Hokkanen

Etusivulle
24/11/2005 20:00
F1Forum.fi

© F1-Forum - Tietosuojaseloste - Evästekäytäntö