F1Forum.fi
 
-Etusivu Forum LIVE-keskustelu Säännöt Fanituotteet
 
Sivu 1 / 8 12345678 ViimeisinViimeisin
Tulokset 1-40/286

Ketju: Camaro Cup Suomeen

 1. #1
  Registered User
  Liittynyt
  May 2001
  Viestit
  778

  Camaro Cup Suomeen

  Milloin? Näin Ruotsissa:

  http://www.youtube.com/watch?v=Xdmcp1tvANM

  Voitais vaikka tehdä oma PM sarja. Jos halutaan yleisö takaisin radan varsille niin tästä kannattais alkaa keskusteleen vakavasti. Toki tämä idea voidaan ampua alas vanhojen aikojen muisteloilla tai sitten ei.
  Ahveniston moottorirata fanisivut:

  http://ahvenistonfanisivut.com/

 2. #2
  Senior Member
  Liittynyt
  Dec 1998
  Sijainti
  Tampere
  Viestit
  8 333
  Saataisiinko Camaroita Suomessa viivalle niin paljon, että se kiinnostaisi ketään? Ainakaan tusina GT-autoa ei tuonut Alastarolle silmämäärin arvioituna merkittävästi enempää katsojia kuin muihin SM-kisoihin.

  15-20 Camaroa saattaisi olla minimimäärä, jolla saataisiin katsomisen arvoisia kisoja aikaan. Se ei tietenkään vielä toisi yleisöä, vaan jonkun pitäisi sijoittaa mainontaan huomattavasti nykyistä enemmän. Siihen taas tarvitaan rahaa...

  Ja kun raha-asioihin päästiin, niin minkähän hintainen tuo Ruotsalaisten uusi Camaro Cupperi mahtaa olla?

  Mun mielestä tuosta luokasta saisi muuten paljon mielenkiintoisemman, jos Camaron siluetin lisäksi saman katiskan päälle sais vaihtoehtoisesti laittaa Mussen tai Challengerin näköstä lasikuitua.

  Tosiasiassa se taitaa kyllä olla ihan sama millä ajetaan, jos kisat vaan ovat hyviä. Jos kisoissa on mukana esim. pitkiä neljän auton täytelähtöjä, niin katsojat kaikkoaa riippumatta autojen ja muiden lähtöjen hienoudesta riippumatta. Halvemmat ja hitaammatkin autot ovat oikein passeleita, jos autoja on paljon, kärki tasainen ja meno näyttävää. Loppu onkin sitten kiinni siitä kuinka tapahtumat saadaan myytyä suurelle yleisölle.

  Rata-autoilu fykkösiä lukuun ottamatta tunnetaan Suomessa nykyisin niin huonosti, että porukan herättely lienee kallista ja aikaa vievää puuhaa, eikä kourallisesta kasikoneita ole siinä paljoakaan iloa.

 3. #3
  Registered User
  Liittynyt
  Apr 2008
  Sijainti
  Lahti
  Viestit
  2 347
  Hienon näköisiä autoja nuo Camarot. Sarjaa on ajettu Ruotsissa pitkään ja hartaasti. Ongelma meidän päässä olisi varmaan lyhykäisesti siinä, että ensin pitäisi hankkia kalusto, ja jotta sellaiseen uskaltaisi satsata, pitäisi luottaa siihen että kisoja tulisi olemaan riittämiin. Ei noita Camaroitakaan ihan ilman eestä saa allensa ja ajettavaksensa.

  Sitten meillä olisi jo valmiina Legendsejä ja näköjään myös V1600-luokan rata-autoja on kohtuullinen sato jo olemassa. Jos sitä rata-autoilun profiilia Suomessa haluttaisiin pyrkiä kohottamaan, olisi kai hyvä jos taikinaa olisi enemmänkin kuin yhteen satsiin sämpylöitä mallia GT-luokka, jossa vain muutama rohkea ja kenties rikas osallistuja.

  CARTeri ehdotti jo aikaa sitten, kuinka Legendsien ja miksei myös V1600-luokankin ympärille voisi kehittää jos minkäkinlaista kisatoimintaa, sellaistakin, joka ei rajoitu pelkästään radalle, vaan sisältäisi puhtaiden ratakisojen lisäksi rallisprinttiä, jäärataa, katurataa ja vaikkapa ovaalisellaistakin. Siihen vaan kertaheitolla SM-arvot ja kisoja ympäri vuoden, kaikki rummuttamaan aiheen puolesta ja henkselit paukkumaan. Muutaman vuoden kuluttua kyseessä voisi olla jopa maailmanlaajuisesti mielenkiintoa herättävä ainutlaatuinen ilmiö.

  Kalusto ainakin olisi sellaista, että muutkin kuin kauppaneuvokset voisivat niitä itsellensä hankkia. Se jos mikä takaisi jatkuvuuden. Ehkä. Nyt voitte sitten haukkua minut lyttyyn koska ehdotan moisia nuhapumppuja peräti valtakunnalliseksi sarjaksi. Siittä vain.
  Kaasua, komisario Palmu!

 4. #4
  Sekakäyttäjä
  Liittynyt
  Mar 2000
  Sijainti
  Event horizon
  Viestit
  3 378
  Rahastahan ne on hyvät ideat useinmiten kiinni... GT-autoja on ihan kiva katsella, etenkin kun niitä on radalla se likemmäs pari kymmentä. Eikä ainakaan minua haittaa vähääkään vaikka kaikilla niillä ei olisikaan FIA-hyväksyntää. Eikä se kilpailun tasaväkisyyskään ole mikään itseisarvo. Legendseistä ja V1600:a ei vain saa mielenkiintoisia vaikka ne paistais akselirasvassa.
  Camaro cupia on kai pariin otteeseen svedut käyneet näyttämässä tällä puolen lahden, mutta eipä tuo ole tarttunut sen paremmin AKK:n kuin kisajärjestäjien kuin kenenkään muunkaan hihaan. Ideana sinällään aika hyvä, kunhan eivät pilaisi sitä ideaa sitten esim. ajattamalla niitä kuviorenkailla (vrt. Roadsport V8) ja liian tiukoilla dB rajoilla. Joskus 90-luvun puolella Kemoralla oli noita ruotsalaisia Camaroja ja verrattuna "aitoon ja alkuperäiseen" CCup meininkiin Ahvenistolla, niiden esiintyminen oli melko vaisua. Toki mieluummin kuin yksityyppi Camarot, näkisin vapaammin rakennellun "lama Nascar" luokan, jossa varianssi olisi kaikin puolin laajempi.
  Elämä on tarkoitettu elettäväksi kylki edellä - Ari Vatanen

 5. #5
  Arschloch jjv's Avatar
  Liittynyt
  May 2005
  Viestit
  26 016
  Lainaa Alunperin kirjoittanut Don Vito Tarkastele viestiä
  Camaro cupia on kai pariin otteeseen svedut käyneet näyttämässä tällä puolen lahden
  2004 on Ruotsin Camaro cup käynyt viimeksi Alastarolla. Silloin oli mukana 14 autoa. Tällaisia vierailuja saisi olla jatkossakin. Viime viikonlopun ruotsalainen maihinnousu jäi vähän vaisuksi.

  Mun mielestä olis hyvä nyt keskittyä tuon GT-luokan kehittämiseen, kun näyttäisi pikkuhiljaa automäärät lisääntyvän. Ehkä parin vuoden päästä sellainen 20 autoa olisi jo vakiomäärä.

 6. #6
  Senior Member
  Liittynyt
  Dec 1998
  Sijainti
  Tampere
  Viestit
  8 333
  Lainaa Alunperin kirjoittanut jjv Tarkastele viestiä
  2004 on Ruotsin Camaro cup käynyt viimeksi Alastarolla.
  Camaro Cup oli mukana Vauhtiajoissa 2006.
  Lainaa Alunperin kirjoittanut jjv Tarkastele viestiä
  Mun mielestä olis hyvä nyt keskittyä tuon GT-luokan kehittämiseen, kun näyttäisi pikkuhiljaa automäärät lisääntyvän. Ehkä parin vuoden päästä sellainen 20 autoa olisi jo vakiomäärä.
  "Tuo GT-luokka" viitannee Nordic GT -sarjaan, sillä SM GT:ssähän automäärä on vähentynyt – ei lisääntynyt. GT3-autoja tai vastaavia en usko Suomeen saatavan ikinä paria kymmentä. Luokka vain aivan liian kallis.

  Joku roadsport slickseillä / SS varmaan onnistuisi ja autoja saattaisi olla listoilla enemmänkin. Mutta mitä iloa siitäkään on, jos n. puolet hajoaa ennen kisaa ja maaliin asti selviää puolet startanneista, joista taas puolet samalla kierroksella
  Lainaa Alunperin kirjoittanut Don Vito Tarkastele viestiä
  Eikä se kilpailun tasaväkisyyskään ole mikään itseisarvo. Legendseistä ja V1600:a ei vain saa mielenkiintoisia vaikka ne paistais akselirasvassa.
  No V1600:ssa en ole vielä tasaväkistä kisaa nähnyt, vaan meno on aika pitkälti jonoajelua. Legendsissä taas on ollut jo muutaman vuoden loistavia kisoja. Kannattaisi varmaan joskus kattoa se Legendsienkin kisa, eikä päättää mielenkiintoisuutta etukäteen... tietysti heikkojakin hetkiä osuu matkalle. Esim. Alastaron tokaa kisaa kaikkine kaatoinen, punaisine lippuineen ja turva-autoineen ei voi pitää järin viihdyttävänä.

 7. #7
  Registered User
  Liittynyt
  Sep 2004
  Viestit
  2 315
  Lainaa Alunperin kirjoittanut Don Vito Tarkastele viestiä
  Legendseistä ja V1600:a ei vain saa mielenkiintoisia vaikka ne paistais akselirasvassa.
  Minä en näe mahdollisena, etteivät yli 40 auton lähdöt muka olisi mielenkiintoisia. Olen pahoillani, mutta se on mahdotonta.

  Sen verran mitä olen jaksanut katsoa Motor Forumien hikisiä koosteita SM-kisaviikonlopuista, niin Legends ei ole paitsi tarjonnut eniten autoja ehkä koko SM-tourin historiassa(?), mutta myös tiukkaa viiden-kuuden auton joukkotaistelua kärkipaikoista esimerkiksi Jurvassa ja Ahvenistolla. Se on jotain, johon GT:t tai formulat eivät ole, eivätkä myöskään tule ikinä pystymään. Eivät ainakaan, kun niitä ajavat rikkaat liikemiehet. Ja muilla ei siihen kalustoon sitten olekaan varaa...
  Rahastahan ne on hyvät ideat useinmiten kiinni...
  Jos moottoriurheilua haluaa tuotteena rakentaa tässä maassa, niin silloin ei todellakaan kannata ensimmäiseksi hankkia kalliita GT-autoja, koska meillä ei ole - eikä tule - ratoja joilla ne edes näyttäisivät joltain. Legends sen sijaan sopii Suomessa radalle kuin radalle. Jopa ravi- ja jääradalle. Ja siksi sen potentiaali tuotteena tämän kokoisessa maassa on lyömätön. Sokeat eivät sitä vain näe ja toiset jostain syystä eivät sitä halua tunnistaa.

  Mutta rahalla ei ole tämän asian kanssa mitään merkitystä. Legendsin idea on jo tällaisenaan hyvä, pienellä panostuksella siitä saisi loistavan, mutta rahasta tässä ei ole kyse. Ei, tässä on kyse arvottamisesta ja järjestelyistä. Kumpikaan ei vaan ole koskaan ollut AKK:n vahvinta alaa.

 8. #8
  Senior Member
  Liittynyt
  Dec 1998
  Sijainti
  Tampere
  Viestit
  8 333
  Lainaa Alunperin kirjoittanut CARTer Tarkastele viestiä
  [...] mutta myös tiukkaa viiden-kuuden auton joukkotaistelua kärkipaikoista esimerkiksi Jurvassa ja Ahvenistolla. Se on jotain, johon GT:t tai formulat eivät ole, eivätkä myöskään tule ikinä pystymään. Eivät ainakaan, kun niitä ajavat rikkaat liikemiehet. Ja muilla ei siihen kalustoon sitten olekaan varaa...
  Jep. Ja siinä 40:n auton letkassa niitä vastaavia nippuja on muuallakin kuin kärjessä, vaikka ne kisailut ei TV:ssä näykään. Paikan päällä kisat on vielä parempia.

  Mitä noihin formuloihin tulee, niin kolmosissahan oli viime vuonna oikeesti tasainen kärki ja parempia kisoja kuin mä muistan formuloissa nähneeni koskaan, vaikka autoja ei hirveesti ollutkaan... Eikä niistä kuskeista (ja auton omistajista) kovin moni tainnut olla liikemies – eikä rikas. Nyt sekin luokka tosin on valitettavasti ihan koomassa. GT:n kohdalla osut sen sijaan nappiin.

  Mutta oot ihan oikeassa, ettei formuloissa varmasti mitään eeppisiä kuuden auton tasaisia vääntöjä nähdä koskaan... mutta kyllä niilläkin on mahdollista saada jopa Suomessa katsomisen arvoisia kisoja aikaiseksi.

 9. #9
  Senior Member
  Liittynyt
  Dec 1998
  Sijainti
  Tampere
  Viestit
  8 333
  Lainaa Alunperin kirjoittanut Pärre Tarkastele viestiä
  CARTeri ehdotti jo aikaa sitten, kuinka Legendsien ja miksei myös V1600-luokankin ympärille voisi kehittää jos minkäkinlaista kisatoimintaa, sellaistakin, joka ei rajoitu pelkästään radalle, vaan sisältäisi puhtaiden ratakisojen lisäksi rallisprinttiä, jäärataa, katurataa ja vaikkapa ovaalisellaistakin. Siihen vaan kertaheitolla SM-arvot ja kisoja ympäri vuoden, kaikki rummuttamaan aiheen puolesta ja henkselit paukkumaan.
  Idea ympärivuotisesta Legends-sarjasta ei taida olla CARTerin oma, vaan sellaista on muistaakseni Suomessa luokan alkuaikoina ajettukin. Jääratakisat erotettiin sittemmin omaksi sarjakseen... Syynä on ollut puhtaasti kilpailijoiden halukkuus ajaa lähinnä asvalttirataa. Jäälle ei meinaa löytyä kuskeja edes minimimäärää kisojen järjestämiseksi, kun taas kesällä asvaltille ei meinaa kaikki halukkaat mahtua mukaan.

  Katurataahan Legends Trophyyn kuuluu tänäkin vuonna. Ovaalillakin voisi varmasti ajaa, jos sellainen Suomesta löytyisi. Enkä nyt tarkoita mitään ravi- ja speedway-ratoja... Soralla ja jäällä ajamisesta kiinnostuneita kun ei taida olla ihan hirvittävän montaa. Monen mielestä noihin lajeihin joissa rapa lentää, pitäis olla toinen auto, toisten mielestä ei. Se on ainakin varmaa, että katteita saa maalata paljon useemmin, jos lähdetään hiekalle ajamaan.

  Rallisprinttiäkin on muuten ajettu Legendseillä, mutta ei enää muutamaan vuoteen, ja on lekkereillä krossirataakin päästelty.

  Kukaanhan ei estä järjestämästä sarjaa, johon kuuluu jäätä, asvalttia ja soraa/savea mutkilla yhteen tai kahteen suuntaan. Välillä voisi ajaa vaikka pelkkää suoraakin. Kisoja voi järjestää (AKK:n luvilla tai ilman ) kuka haluaa ja pistelasku onnistuu muiltakin kun LCF:ltä. Veikkaan, ettei tuollaiseen sarjaan kovin montaa kuskia saataisi. Voin olla ihan väärässäkin...

  Todennäköisesti jokin tuollainen sarja vain olisi jo olemassa jos sille olisi kysyntää. Ei Legendsejä tänne ole mikään AKK tuonut, eikä se tietääkseni myöskään ole luokan kehitystä millään tavoin edesauttanut. Kalenteriin taitaa kuulua juuri ne kisat, joissa kuskit haluaa ajaa.

 10. #10
  Registered User
  Liittynyt
  Sep 2004
  Viestit
  2 315
  Lainaa Alunperin kirjoittanut Otto Hokkanen Tarkastele viestiä
  Todennäköisesti jokin tuollainen sarja vain olisi jo olemassa jos sille olisi kysyntää.
  Yleisesti olen sitä mieltä, että on aina huono lähtökohta ajatella ”että kyllä joku olisi tämän jo tehnyt, jos se kannattaisi tehdä.”

  Mutta tuo kaikki mitä Otto sanoit pitää ihan paikkansa. Haluaisin kuitenkin täsmentää sen verran, että en ole ottanut missään vaiheessa kantaa Legends-kuljettajien halukkuuteen lähteä ajamaan tuollaista todellista SM-sarjaa. Olen tosin moneen otteeseen (ja monissa ympyröissä) huomauttanut, että Legends-autoilla olisi mahdollista ajaa tällainen sarja ja esimerkiksi GT-autoilla ei. Siksi pidän Legendsia parempana valintana ja paremmin Suomen kokoiseen moottoriurheilumaahan sopivana luokkana, enkä voi ymmärtää sen vähättelyä.

  Ja tuo viimeinen lause AKK:n roolista Legendsien kehitykseen on varsin osuva. AKK ei ole edesauttanut luokan kasvua lainkaan, vaan Legends on kasvanut omillaan. Mutta kuvitteleppa kuinka monta autoa radalla olisikaan, jos Legendseissä ajettaisiin Suomen mestaruudesta ja markkinointiresursseja olisi suunnattu SM-rata tourilla turhaa rata-aikaa vievien luokkien sijasta oikeastaan koko tapahtuman pääluokkaan?

 11. #11
  Registered User
  Liittynyt
  May 2000
  Sijainti
  pyhäranta
  Viestit
  397
  Pitää muistaa että Suomessa on kuitenkin suuri autoharrastajien ryhmä, joka jakaantuu karkeasti tuningjannuihin ja jenkkiautoilijoihin. Molemmille on omat moottoriurheilutapahtumansa, meinaan drifting ja kiihdytysajot. Ja molemmat tapahtumat vetävät aika paljon väkeä, tai en driftingistä oikein tiedä mutta ainakin kiihdytysajot hyvänä (ei sadetta) päivänä. Camaro Cup tai mielummin lama-nascar oikein toteutettuna VOISI vedota juuri tähän kahteen porukkaan.

  Suomen moottoriurheiluskenessä keskeisesti ongelmallista on kuitenkin se, että sitä ei ole brändätty. Kaikki näyttää tasaisen paskalta vuodesta toiseen, aivan kaikki. Hyvällä tuurilla yksi ulkomailta kärrätty GT-auto saattaa näyttää hyvältä, mutta siihen se jää. Autot, markkinointi, PR, rata-alueet, ratamainokset, tv-lähetykset (jos on). Ei tollane palvele imagoa pitkässä juoksussa ollenkaan. Kisat kyllä kiinnosta kuskeja, ehkä sponsoreita, kuskien kavereita, ja muutamaa f1-foorumin hullua, mut ei oikeasti ainuttakaan satunnaista katsojaa. Huippuhetkihän oli Sport2000 millenniumin vaihteessa. Siinä oli onnistunut brändi jossa paskasta väännettiin kultaa. Kyllähän tollane imagokampanja kalliiksi tulis, ja olen sitä mieltä että parempi olla lähtemättä sille tielle, kun mitään markkinoitavaa sisältöäkään ei ole.

  Legendsistä olen parjannut ennenkin, mutta mielestäni luokka jossa ajetaan morris minin kokoisilla autoilla, joissa on mopon moottori ja joiden korimallit perustuvat autoihin joilla suomessa ajettiin viimeksi jatkosodan aikana, EI OLE mikään oikea autourheilusarja. Lähinnä se soveltuu nuorten aloittelijoiden ja harrastelijoiden huvittelusarjaksi. Siitä huolimatta että autoja on 40+ kappaletta radalla, määrä ei tässä korvaa laatua vaikka määrä onkin siistiä. Sikäli kun nyt vaikuttaa että Legends on SE ykkössarja Suomessa, niin voi vain itkeä kyyneleitä. Mutta koska parempaakaa vaihtoehtoa ei ole niin antaa mennä vaan.

 12. #12
  Senior Member
  Liittynyt
  Dec 1998
  Sijainti
  Tampere
  Viestit
  8 333
  Lainaa Alunperin kirjoittanut CARTer Tarkastele viestiä
  Yleisesti olen sitä mieltä, että on aina huono lähtökohta ajatella ”että kyllä joku olisi tämän jo tehnyt, jos se kannattaisi tehdä.”
  Minäkin, mutta eihän tässä ollutkaan kyse mistään yleisestä tapauksesta, vaan Legendsistä Suomessa.

  Autoilla on ajettu monenlaisia kisoja ja pisteitäkin on jaettu eri alustoilta. Mun mielestä on selvää, että sarja olisi kehittynyt ehdottamaasi suuntaan, jos sellaiselle olisi ollut tilausta. Näin ei kuitenkaan käynyt, vaan toiminta on keskittynyt asvattibaanalle ihan omalla painollaan.

 13. #13
  Registered User
  Liittynyt
  May 2001
  Viestit
  778
  En mä nyt ymmärrä kyllä miksei GT autot voisi näyttää hienolta esim. apparan syheröissä. Ei aina tarvita 300km/h näyttävyyteen. Meinaan kun kattoo mikä toi karlskogan rata on kanssa niin huh huh. Olen myös samaa mieltä siitä, että legends on mukava mutta siihen se sitten jääkin. Ja tosiaan jos GT luokkaa haluttais kehittää niin kyllä siiehn luokkaan pitäis sallia vanhatkin SS autot. Niinkuin sanoin aikaisemmin suurta tai ns. normaaliyleisöä ei kiinnosta se onko rataa kiertävä porsche 2010 malli vai Audi A4 quattro vuoden -95 malli, kunhan vaan on pauketta, liekkejä ja menoa sekä meininkiä.

  Tietty JOS kaikki markkinointi keskitettäis pelkästään Legends luokan ympärille ja muut luokat olisi täytettä niin en tiedä mitä tapahtuis. Kiinnostaisiko se yleisöä yhtään enempää. Paha sanoa. Oliko Sport 2000 Tourin markkinointikulut pelkästään aikoinaan AKK:n harteilla vai paikallisten seurojen?
  Ahveniston moottorirata fanisivut:

  http://ahvenistonfanisivut.com/

 14. #14
  Senior Member
  Liittynyt
  Dec 1998
  Sijainti
  Tampere
  Viestit
  8 333
  Lainaa Alunperin kirjoittanut Jonathan Royal Tarkastele viestiä
  [...], EI OLE mikään oikea autourheilusarja.
  Mikä se sitten on?
  Lähinnä se soveltuu nuorten aloittelijoiden ja harrastelijoiden huvittelusarjaksi.
  Hieno juttu, sillä Suomessa rataa ajavat vain aloittelijat ja/tai harrastelijat.
  Siitä huolimatta että autoja on 40+ kappaletta radalla, määrä ei tässä korvaa laatua vaikka määrä onkin siistiä.
  Mutta eikö kisan laatu korvaa autojen laadun?

 15. #15
  Registered User
  Liittynyt
  Apr 2008
  Sijainti
  Lahti
  Viestit
  2 347
  Kalenteriin taitaa kuulua juuri ne kisat, joissa kuskit haluaa ajaa.
  Jos näin on, ja taitaa kait sitten ollakin, sekös huolestuttaa! Olkoon sitten vaikka lama-ajan, köyhän kuskin ja harrastelija-aloittelijan luokka noi Legendsit, ja vaikka kuinka Trabant-mooottoreilla varustettuja, niin jos itse olisin kisajärjestäjä tahi AKK isokiho, katsoisin, että tuosta taikinasta me vielä leivotaan jotain historiallista.

  Siksi toisekseen, lähtökohtana kaikenlaiselle kotimaiselle autourheilutoiminnalle- ja harrastukselle lienee juurikin se, että sitä harrastaa nimenomaan hartaat harrastajat, ja jotta mahdollisimman monet harrastajat voisivat rakasta lajiaan harrastaa, sen täytyy olla taloudellisen sietokyvyn rajoissa, mitä lopultakin näinä aikoina jokseenkin harvat luokat ovat.
  Se, että jos harrastuksen ja lajin julkista profiilia nostetaan, lienee silloin kaikkien etu.

  Aikoinaan kun itse ajoin motocrossia, oli se ihan sairaan siistiä kun 30 finaalipaikkaa varten monttuun saapui 150 yrittäjää. Jo pelkkiä harjoituksia ja karsintoja varten piti ajatuttaa porukkoja useissa eri lähdöissä. Jengiäkin oli radan laidalla katsomassa meidän tohellusta ihan karsinnoista lähtien, niin rupuluokkalaisia kuin oltiinkin. Joukossa on voimaa! Paljon enemmän kuin Kuismasen Viperissä, jos minulta kysytään.

  ps. No myönnettäköön, oli siellä meidän rupusarjalaisten jälkeen radalla varsinaisen taitavia MM-sarjan kiertäjiäkin, ja niitä ne porukat taisivat oikeasti tulla katsomaan. Silti, ihmiset tulivat hyvissä ajoin ja näytti niillä olevan lystiä meitäkin katsoessaan. Ennen kaikkea se oli meistä harrastajista sangen antoisaa ja jätti mukavat muistot.
  Kaasua, komisario Palmu!

 16. #16
  Registered User
  Liittynyt
  May 2000
  Sijainti
  pyhäranta
  Viestit
  397
  Lainaa Alunperin kirjoittanut Otto Hokkanen Tarkastele viestiä
  Mikä se sitten on?

  Hieno juttu, sillä Suomessa rataa ajavat vain aloittelijat ja/tai harrastelijat.

  Mutta eikö kisan laatu korvaa autojen laadun?
  Kai Legendsin vois luokitella samaan kategoriaan ku RC-kilpaileminen, pienoismalliharrastaus ja pienoisautoratakisailu. Eli harrastus/puuhastus/jotakin. Mutta ei nyt aivan kaikkea tule luokitella autourheiluksi, varsinkaan jos kyseisiä "autoja" liikutetaan moottoripyörän moottoreilla. Autoharrastus olkoot ihan hyvä termi, tai täs tapauksessa Legendsharrastus.

  No vaikka toi just, miks joku katsoja haluais maksaa siitä että seuraa teinien ja harrastelijoiden touhua? Ellei sit edes näennäisesti ole kyse jostain ammattimaisuudesta tai ainakin aidosta mielenkiintoisuudesta (autourheilussa: vauhti, ääni, tehot, näyttävyys). Voihan se olla että toi on Suomen ongelma ikuisesti, harrastelijoiden puuhia ei kukaan jaksa katsoa ja ammattimaisuutta ei ole. Jostain syystä kyllä tractor pulling ja kiihdytysajot vetää sitä rehupetteriä lehtereille. Mistäköhän se voisi johtua? Vaikka näissäkin lajeissa kyse on lähes kokonaan harrastelusta. Ai nii mut niissähän ajetaan vaan suoraan, eli onks rata-autoilu suomalaiselle liian monimutkaista seurattavaa?

  Jos kokonaan unohdetaan että tarttis pyrkiä miellyttämään katsojia, niin sittenhän se on aivan taivaan sama millä siellä ajetaan kunhan kuskeilla on hauskaa.

  Kyllä mun puolesta voitas kokonaan lopettaa puhuminen yleisöystävällisyydestä ja katsojamääristä ja keskittyä siihen mitä ne harrastelijat keskenään tahtois tehdä.

 17. #17
  Registered User
  Liittynyt
  Apr 2008
  Sijainti
  Lahti
  Viestit
  2 347
  Kai Legendsin vois luokitella samaan kategoriaan ku RC-kilpaileminen, pienoismalliharrastaus ja pienoisautoratakisailu.
  Juuri tätä pelkäsinkin.

  Sillä eihän tällaista puuhastelua kukaan voi aidoksi autourheiluksi kutsua: http://www.youtube.com/watch?v=eNT6g7c-uzA
  Viestiä on viimeksi muokannut Pärre; 15.06.2010 16:51.
  Kaasua, komisario Palmu!

 18. #18
  Registered User
  Liittynyt
  Jun 2010
  Viestit
  5
  Nyt kun tilanne on vähän surkea noitten GT-tyyppisten autojen suhteen niin mitäs sanotte kansallisesta Porsche Challenge-sarjasta rata-SM:n sekaan?

  Autot 996/997 Cup-autoja, säännöt GT-sääntöjä vapaammat, vanhemmatkin autot cup-pisteissä kilpailukykyisiä.

  Tuo tarjoaisi yhden mahdollisuuden nousta jostain V1600:sta nopeampiin kohtuukustannuksin, 996 cup hinnat tasolla 45000 +/-10000, autot tehdasrakenteisia ja suhteellisen luotettavia ja ylläpidoltaankin kohtuuhintaisia.

  Ei noi nyt ihan GT3-autoja ole mutta kyllä ne kulkee ja pörisee.

  Eipä tuostakaan nyt varmaan yleisö villiintyisi mutta 10 autolla tuo toimisi jotenkuten, 15-20 autolla olisi jo komiaa.

  AKK:ssa on kuulemma näytetty vihreää valoa ja Ahveniston finaaliin syyskuulle etsitään tilaa näytöslähdölle.

 19. #19
  Registered User
  Liittynyt
  May 2001
  Viestit
  778
  JA toivottavasti nämä ajavat sitten GT luokan kanssa samassa lähdössä... Juuri tätä tarkoitin sillä, että niin paljon autoja GT luokkaan kun mahdollista oli ne sitten mitä tahansa. Kunhan vaan tehot olis 400+ niin muuta kun sekaan vaan...
  Ahveniston moottorirata fanisivut:

  http://ahvenistonfanisivut.com/

 20. #20
  Registered User
  Liittynyt
  Jun 2010
  Viestit
  5
  Jos asiat etenevät tähän malliin kuin tällä kaudella, mahdetaanko koko GT-sarjaa ajaa ensi vuonna?

 21. #21
  Arschloch jjv's Avatar
  Liittynyt
  May 2005
  Viestit
  26 016
  Lainaa Alunperin kirjoittanut Petri L Tarkastele viestiä
  niin paljon autoja GT luokkaan kun mahdollista oli ne sitten mitä tahansa. Kunhan vaan tehot olis 400+ niin muuta kun sekaan vaan...
  Juuri näin. Ei niitten kaikkien tarvitse samantasoisia olla. Olihan Le Mansin kisassakin monta luokkaa samaan aikaan radalla

  Alastarolla juuri kuuntelin kuinka innoissaan vieressä seisoskelleet vip-vieraat olivat joka kerta, kun Gt-luokassa tuli ohitus pääsuoran päässä. Olkoonkin, että suurin osa oli kierroksella ohituksia.

 22. #22
  Registered User
  Liittynyt
  May 2000
  Sijainti
  pyhäranta
  Viestit
  397
  Lainaa Alunperin kirjoittanut Pärre Tarkastele viestiä
  Sillä eihän tällaista puuhastelua kukaan voi aidoksi autourheiluksi kutsua: http://www.youtube.com/watch?v=eNT6g7c-uzA

  Ei tätäkään, vaikka ihan makeeta että ajetaan katuradalla: http://www.youtube.com/watch?v=VrpiRjcLCA0

 23. #23
  Registered User
  Liittynyt
  Sep 2004
  Viestit
  2 315
  Lainaa Alunperin kirjoittanut Jonathan Royal Tarkastele viestiä
  Ei tätäkään, vaikka ihan makeeta että ajetaan katuradalla: http://www.youtube.com/watch?v=VrpiRjcLCA0
  Et ole tosissasi.

  Tosin tuosta tulee hyvin mieleen 2000-luvun alun keskustelu, jossa eräs moottoriurheilusta kiinnostunut kaverini totesi, että miksi maksaa siitä, että menee katsomaan muutamaa kymmentä kauppakassia Alastarolle, kun parempaa autoviihdettä tarjoaa moottoritien varteen viety retkituoli ja autojen kirjokin on parin tunnin aikana paljon suurempi kuin SM-ratatapahtumissa keskimäärin!

 24. #24
  Sekakäyttäjä
  Liittynyt
  Mar 2000
  Sijainti
  Event horizon
  Viestit
  3 378
  Lainaa Alunperin kirjoittanut SPP Tarkastele viestiä
  Nyt kun tilanne on vähän surkea noitten GT-tyyppisten autojen suhteen niin mitäs sanotte kansallisesta Porsche Challenge-sarjasta rata-SM:n sekaan?

  Autot 996/997 Cup-autoja, säännöt GT-sääntöjä vapaammat, vanhemmatkin autot cup-pisteissä kilpailukykyisiä.

  Tuo tarjoaisi yhden mahdollisuuden nousta jostain V1600:sta nopeampiin kohtuukustannuksin, 996 cup hinnat tasolla 45000 +/-10000, autot tehdasrakenteisia ja suhteellisen luotettavia ja ylläpidoltaankin kohtuuhintaisia.

  Ei noi nyt ihan GT3-autoja ole mutta kyllä ne kulkee ja pörisee.

  Eipä tuostakaan nyt varmaan yleisö villiintyisi mutta 10 autolla tuo toimisi jotenkuten, 15-20 autolla olisi jo komiaa.

  AKK:ssa on kuulemma näytetty vihreää valoa ja Ahveniston finaaliin syyskuulle etsitään tilaa näytöslähdölle.
  Itseasiassa 996 aj 997 GT3 Cupperit on jo nyt kelvollisia osallistumaan SM-kisoihin. Samoin kuin Fefe 355 ja 360 Challenget. Suomessa on ainakin 1 360:n ja 2 355:a notkumassa jossakin tallin nurkassa mutta kun niillä ei tosiaankaan ole mitään saumaa ajaa kuin joukon jatkona, niin omistajia ei kiinnosta tuoda niitä viivalle. Boxsterista ja 993 Possuista en tiedä aivan varmaksi, mutta uskoisin että kelpaisivat nekin tuohon GT SM:n sisällä ajettavaan GT Cuppiin. Mutta autojen omistajat/haltijat ovat valinneet mieluummin PRCF:n kerhokisat kuin SM-kisat. Tilanteeseen vaikuttanee suurelta osin GT-skabojen osallistumismaksun suuruus.
  Elämä on tarkoitettu elettäväksi kylki edellä - Ari Vatanen

 25. #25
  Senior Member
  Liittynyt
  Dec 1998
  Sijainti
  Tampere
  Viestit
  8 333
  Lainaa Alunperin kirjoittanut Don Vito Tarkastele viestiä
  Boxsterista ja 993 Possuista en tiedä aivan varmaksi, mutta uskoisin että kelpaisivat nekin tuohon GT SM:n sisällä ajettavaan GT Cuppiin.
  GT Cupista en ole koskaan kuullutkaan, mutta sääntöjen mukaan seuraavat autot ovat kelvollisia GT Finnish Championship Racing Seriesiin:

  Div. 1) FIA GT3 (myös vanhentuneet luokitukset). Uusin "FIA Balance of Performance" aina käytössä.

  Div. 2) Carrera Cup ja Ferrari Challenge. Myös "vanhentuneet luokitukset" (tarkoittanee Possuja 993, 996 ja Ferrareita 355, 360). Autojen pitää olla ko. sarjojen sääntöjen mukaisia lukuun ottamatta iskareita, jousia ja jarrupaloja. Bensatankin saa vaihtaa isompaan. Painot ko. luokkien mukaan.

  Div. 3) FIA GT4. Uusin "FIA Balance of Performance" aina käytössä.

  Kuppipossut siis kelpaisivat, Boxsteri ei.

  Divareittain pisteitä jaetaan, jos kisassa on mukana vähintään 5 ko. divisioonan autoa. Muuten kaikki ajavat GT Finnish Championship Racing Series -pisteistä.

  Paljon tolkullisempi pisteytys olisi vaikkapa PRCF:n taulukkoa (sellaisenaan tai vähän viilailtuna), jossa eri luokkien kuljettajat keräävät yhden ainoan sarjan pisteitä.

  Koodi:
  Sija   Luokassa maaliin tulleita
      8  7  6  5  4  3  2  1
   1.  10 10 10 10  9  8  7  6
   2.  8  8  8  7  6  5  2
   3.  6  6  6  5  4  2
   4.  5  5  4  3  2
   5.  4  4  2  1
   6.  3  2  1
   7.  2  1
   8.  1
  Lisäksi "yleiskilpailun" kolmelle parhaalle pisteitä: voittaja 3, toinen 2, kolmas 1.

  Eri tasoiset autot siis pisteytetään luokittain, mutta kaikki kilpailevat samasta mestaruudesta. Samalla huomioidaan automäärä, eli sitä arvokkaammat kisat, mitä enemmän autoja.

  Viime vuonna oli muuten olemassa divarit 1 ja 2 ilman tuota viiden auton rajaa. Siitä huolimatta kukaan ei ilmeisesti laskenut niiden pisteitä. Ainakin AKK:n sivulta löytyy vain "yleiskilpailun" taulukko: http://www.autourheilu.fi/attachemen...0-12-22255.pdf

 26. #26
  race is in my head
  Liittynyt
  Oct 2008
  Viestit
  929
  Lainaa Alunperin kirjoittanut Don Vito Tarkastele viestiä
  Mutta autojen omistajat/haltijat ovat valinneet mieluummin PRCF:n kerhokisat kuin SM-kisat. Tilanteeseen vaikuttanee suurelta osin GT-skabojen osallistumismaksun suuruus.
  Kemoraan minun perässä varikolle tuli melko tuoreen Cayennen perässä kilpuri. En usko, että tuo osallistumismaksu on ongelma valtaosalle Porsche-kuskeista. Enemmänkin säännöt. Kerhokisoissahan ajosäännöt on melko tiukat. Esim kiilaamisesta tulee heti vuodeksi bannia, tönimisestä puhumattakaan.

 27. #27
  Registered User
  Liittynyt
  Jun 2010
  Viestit
  5
  Vielä tuosta GT-SM:sta ja Porscheista: Kyllä niitä Div 2 pisteillekin on taulukkonsa mutta kuten huomataan, ei niistä paljon puhuta.

  PERIAATTEESSA vanhemmatkin Carrera Cupin mukaiset Porschet käyvät kyllä nytkin mutta käytännössä tilanne on semmoinen että harva ylläpitää 5-10 vuotta vanhaa kilpa-autoa täsmälleen tehdaskunnossa. Tarkoittaa sitä että kun vaihtaa loppuunkuluneita osia sieltä täältä a)halvempiin, b)parempiin tai c)saatavissa oleviin, ei auto täytä enää FIA:n GT-sääntöjä.

  Ja mielestäni nuo säännöt ovat nimenomaan se syy miksi Suomeen ei ole syntynyt luokkaa jossa kilpailisi tehokkaammat ja nopeammat koppiautot järkevillä kustannuksilla. Ihan sama minulle onko kaikki autot keskenään täsmälleen saman tasoisia, näin pienessä maassa siitä on vaan pakko tinkiä.

  Tuo Porsche Challenge voisi ihan hyvin toimiakin GT-sarjan sisällä jos koko GT:tä enää ajetaan.

  PRCF on onnistunut kyllä luomaan harrastajille ratasarjan jossa on ideaa; kynnys matalalla ja turvallisuus & hauskuus kärjessä. Kerhokisoissa on tosiaankin kovat uhkaukset kosketuksista mutta kun ei ajeta miljoonista eikä kivitaloista niin toisiin nojaamisen voi ihan hyvin jättää pois. Tosin jotkut pitävät noita sääntöjä "neitikiekkoiluna" mutta sarja kasvaa ja kehittyy eli homma toimii. Kansallisissa avoimissa kisoissakin jaetaan aika herkästi varoituksia nykyisin eli samaan suuntaan mennään sielläkin sääntöjen soveltamisessa.

 28. #28
  Sekakäyttäjä
  Liittynyt
  Mar 2000
  Sijainti
  Event horizon
  Viestit
  3 378
  Vahvistamattomien huhujen mukaan joku/jotkut tahot ovat tuomassa Suomeen kaudelle 2011 Ruotsin sääntöjen mukaista Camaro cuppia. Teknisiin sääntöihin en ole sen paremmin perehtynyt mutta ilmeisesti mukaan huolitaan vai gen.4 ja gen.5 korimalliset autot. Veikkaan myös että autot olisivat varsin pitkälle vakioita koriltaan ja tekniikaltaan... => turkasen hitaita linttoja.
  Elämä on tarkoitettu elettäväksi kylki edellä - Ari Vatanen

 29. #29
  Senior Member
  Liittynyt
  Dec 1998
  Sijainti
  Tampere
  Viestit
  8 333
  Wanhasta en tiedä, mutta Gen.5 auto (vai "auto" ? ) on jotakuinkin tällainen:

  Putkirunko
  Lasikuitukoppa
  Chevy ZZ4 (n. 440hp, 600Nm)
  Richmond Super T10 (4 vaihdetta)
  Gen.4 Camaron taka-akseli
  Minimipaino 1175 kg

  Uuden Camaron osia laitteessa ei liene oikeasti montaa (jos yhtään?). Juuri mitään ei saa muuttaa, vaan kyseessä on puhdas yksityyppiluokka.

 30. #30
  Registered User
  Liittynyt
  May 2001
  Viestit
  778
  Lainaa Alunperin kirjoittanut Don Vito Tarkastele viestiä
  Vahvistamattomien huhujen mukaan joku/jotkut tahot ovat tuomassa Suomeen kaudelle 2011 Ruotsin sääntöjen mukaista Camaro cuppia. Teknisiin sääntöihin en ole sen paremmin perehtynyt mutta ilmeisesti mukaan huolitaan vai gen.4 ja gen.5 korimalliset autot. Veikkaan myös että autot olisivat varsin pitkälle vakioita koriltaan ja tekniikaltaan... => turkasen hitaita linttoja.
  Ehkä hitaita MUTTA mun mielestä tämmöisen auton pitääkin olla ei ehkä hidas mutta vaikea ajaa = kuljettajille tulee virheitä ja yleisölle katsottavaa. Onpas muuten kova huhu kieltämättä. Onkohan mitään todenperäisyyttä huhulla?
  Ahveniston moottorirata fanisivut:

  http://ahvenistonfanisivut.com/

 31. #31
  Sekakäyttäjä
  Liittynyt
  Mar 2000
  Sijainti
  Event horizon
  Viestit
  3 378
  Lainaa Alunperin kirjoittanut Petri L Tarkastele viestiä
  Ehkä hitaita MUTTA mun mielestä tämmöisen auton pitääkin olla ei ehkä hidas mutta vaikea ajaa = kuljettajille tulee virheitä ja yleisölle katsottavaa. Onpas muuten kova huhu kieltämättä. Onkohan mitään todenperäisyyttä huhulla?
  Meininkiä siihen suuntaan on, sen voin vahvistaa. Mutta viime kädessä asia on vielä kiinni AKK:sta (putkirunko vs. "alkuperäinen korirakenne") sekä myös siitä kuinka monta kuskia saadaan asiasta innostumaan.

  AKK:lla tunnetusti on paha allergia putkirunkoisia autoja kohtaan. Ohjaamoa ympäröivien peltien lisäksi myös keulan ja perän ns. törmäysenergiaa sitomaan tarkoitetut alueet kun pitiäisi säilyttää alkuperäisinä.... Josta puolestaan seuraa (olettaen että Otto on tulkinnut svenskatalande sääntökirjaa oikein) se, että ruåtsalaisille annetaan niimpal tasoitusta että ei kannata enää puhua samoilla säännöillä ajamisesta.

  Henk. koht. en innostu yksityyppi-luokista, on ne sitten Legendsejä, Honda Challengea tai Camaro Cuppia.
  Elämä on tarkoitettu elettäväksi kylki edellä - Ari Vatanen

 32. #32
  Senior Member
  Liittynyt
  Dec 1998
  Sijainti
  Tampere
  Viestit
  8 333
  Lainaa Alunperin kirjoittanut Don Vito Tarkastele viestiä
  Mutta viime kädessä asia on vielä kiinni AKK:sta (putkirunko vs. "alkuperäinen korirakenne") sekä myös siitä kuinka monta kuskia saadaan asiasta innostumaan.

  AKK:lla tunnetusti on paha allergia putkirunkoisia autoja kohtaan. Ohjaamoa ympäröivien peltien lisäksi myös keulan ja perän ns. törmäysenergiaa sitomaan tarkoitetut alueet kun pitiäisi säilyttää alkuperäisinä....
  Putkiahan ovat myös Formula Fordit, Legendsit, Radicalit...

  Sitäpaitsi, kaikki osathan tuossa Camaro Cupperissa ovat alkuperäisiä. Ei tosin vitoskoppaisen Chevrolet Camaron, mutta ei tuota autoa sellaiseksi missään virallisissa dokumenteissa väitetetäkään (ei Legendsiinkään vaadita 30-luvun Fordin tulipeltiä ).

  Auto on SBF:n (Ruåttin "AKK") mukaan Peformance AutoMotive Scandinavia AB:n (PASAB) valmistama Camaro CCR Mk1.

  Siinä olet toki aivan oikeassa, että AKK:lle ei mitenkään välttämättä Ruottalaisten kansallisella luokituksella oleva laite kelpaa... etenkään jos idea uudesta luokasta tulee lajin harrastajilta, eikä jostain virkamieskoneiston syövereistä tai "promoottorilta".

 33. #33
  Registered User
  Liittynyt
  May 2001
  Viestit
  778
  Kyllähän näiden autojen pitäis ehdottomasti olla samanlaisia suomessa ja ruotsissa jotta tässä jotain järkeä olisi. Ja jotta oma PM sarja olisi mahdollista toteuttaa.

  Keneltähän tämä idea loppupeleissä on tullut? Hmmmm. Hmmmm.
  Ahveniston moottorirata fanisivut:

  http://ahvenistonfanisivut.com/

 34. #34
  Sekakäyttäjä
  Liittynyt
  Mar 2000
  Sijainti
  Event horizon
  Viestit
  3 378
  Lainaa Alunperin kirjoittanut Otto Hokkanen Tarkastele viestiä
  Putkiahan ovat myös Formula Fordit, Legendsit, Radicalit...
  Jep. Ja isossa maailmassa mm. NASCAR-autot....

  Auto on SBF:n (Ruåttin "AKK") mukaan Peformance AutoMotive Scandinavia AB:n (PASAB) valmistama Camaro CCR Mk1.

  Siinä olet toki aivan oikeassa, että AKK:lle ei mitenkään välttämättä Ruottalaisten kansallisella luokituksella oleva laite kelpaa... etenkään jos idea uudesta luokasta tulee lajin harrastajilta, eikä jostain virkamieskoneiston syövereistä tai "promoottorilta".
  Aikanaan ei kelvannut erään ralli-miehen 940 Volvo, kun sille ei löytynyt kuin ruosalaiskansallinen luokitus... Autolla oli ajettu Ruotsissa Volvo Original Cuppia (vai mikä se oli) mutta Suomessa se ei kelvannut mihinkään ryhmään...

  Samoin puskaradion tietojen perusteella AKK olisi evännyt Eagle Racingin kolmelta ameriikan autolta katsastuskortit, koska ne eivät täytä uusia SS-luokan sääntöjä (mistään muusta AKK:n sääntökirjan tuntemasta luokasta puhumattakaan).

  Toisaalta on just noi Legendat (jotka ovat parhaimillaan pullotettuina, suoraan jääkaapista nautittuina...) ja LoCostit ja SubaruSportit....
  Elämä on tarkoitettu elettäväksi kylki edellä - Ari Vatanen

 35. #35
  Registered User
  Liittynyt
  May 2001
  Viestit
  778
  Toivottavasti nyt AKK:ssa ymmärretään, että kaikki mahdollinen kalusto on saatava radalle!

 36. #36
  Avohoidossa
  Liittynyt
  Feb 2004
  Sijainti
  Törnävä
  Viestit
  409
  Joopa-joo... Ei ollut Rata-SM:n anti hääviä Botniaringillä. Ehkä koko viikonlopun kohokohta oli Formula Ford -lähdön jälkiselvittelynä radanvarressa käyty nyrkkitappelu!

  Ja mikä oli tuo Time Attack... 2 osallistujaa!

  Varikolla huhuiltiin nyt vahvasti, että Legendsit jättävät Rata-SM:n kauden päätteeksi. Ensikaudella ilmeisesti Legendsit, Camaro -cup ja Avoin kiertäisivät omana sarjanaan. Tämä kuulostaisikin varsin kompaktilta paketilta. Nyt Rata-SM:ssä venytetään kilpailupäiviä aivan turhaan.

 37. #37
  Avohoidossa
  Liittynyt
  Feb 2004
  Sijainti
  Törnävä
  Viestit
  409
  Joopa-joo... Ei ollut Rata-SM:n anti hääviä Botniaringillä. Ehkä koko viikonlopun kohokohta oli Formula Ford -lähdön jälkiselvittelynä radanvarressa käyty nyrkkitappelu!

  Ja mikä oli tuo Time Attack... 2 osallistujaa!

  Varikolla huhuiltiin nyt vahvasti, että Legendsit jättävät Rata-SM:n kauden päätteeksi. Ensikaudella ilmeisesti Legendsit, Camaro -cup ja Avoin kiertäisivät omana sarjanaan. Tämä kuulostaisikin varsin kompaktilta paketilta. Nyt Rata-SM:ssä venytetään kilpailupäiviä aivan turhaan.

 38. #38
  Registered User
  Liittynyt
  Aug 2010
  Viestit
  18
  Lainaa Alunperin kirjoittanut Los Cojones Tarkastele viestiä
  Joopa-joo... Ei ollut Rata-SM:n anti hääviä Botniaringillä. Ehkä koko viikonlopun kohokohta oli Formula Ford -lähdön jälkiselvittelynä radanvarressa käyty nyrkkitappelu!

  Ja mikä oli tuo Time Attack... 2 osallistujaa!

  Varikolla huhuiltiin nyt vahvasti, että Legendsit jättävät Rata-SM:n kauden päätteeksi. Ensikaudella ilmeisesti Legendsit, Camaro -cup ja Avoin kiertäisivät omana sarjanaan. Tämä kuulostaisikin varsin kompaktilta paketilta. Nyt Rata-SM:ssä venytetään kilpailupäiviä aivan turhaan.
  Ja BMW luokka olisi siirtymässä samaan.
  Nyt riittää Huttusen rahastus.

 39. #39
  Registered User
  Liittynyt
  May 2001
  Viestit
  778
  Lainaa Alunperin kirjoittanut Los Cojones Tarkastele viestiä
  Joopa-joo... Ei ollut Rata-SM:n anti hääviä Botniaringillä. Ehkä koko viikonlopun kohokohta oli Formula Ford -lähdön jälkiselvittelynä radanvarressa käyty nyrkkitappelu!

  Ja mikä oli tuo Time Attack... 2 osallistujaa!

  Varikolla huhuiltiin nyt vahvasti, että Legendsit jättävät Rata-SM:n kauden päätteeksi. Ensikaudella ilmeisesti Legendsit, Camaro -cup ja Avoin kiertäisivät omana sarjanaan. Tämä kuulostaisikin varsin kompaktilta paketilta. Nyt Rata-SM:ssä venytetään kilpailupäiviä aivan turhaan.
  Hoh hoh. Tuskin toimii tämä yhdistelmä. Tai paha sanoa kyllä. Eikös tästä puhuta joka syksy, että tietyt luokat irtaantuu ja kiertää omana sarjanaan...
  Ahveniston moottorirata fanisivut:

  http://ahvenistonfanisivut.com/

 40. #40
  Registered User
  Liittynyt
  Sep 2006
  Sijainti
  Vantaa
  Viestit
  8
  Lainaa Alunperin kirjoittanut kohokas Tarkastele viestiä
  Ja BMW luokka olisi siirtymässä samaan.
  Nyt riittää Huttusen rahastus.
  Mistäs tällänen tieto on peräisin?
  Itse olen ymmärtänyt että rata-sm:n mukana mennään jatkossakin

Tämän ketjun tagit

Viestien lähettämisen luvat

 • Et voi avata uusia ketjuja
 • Et voi vastata keskusteluihin
 • Et voi lähettää liitetiedostoja
 • Et voi muokata viestejäsi
 •  
© F1-Forum - Tietosuojaseloste - Evästekäytäntö