F1Forum.fi
 
-Etusivu Forum LIVE-keskustelu Säännöt Fanituotteet
 
Sivu 1 / 42 1234567891011 ... ViimeisinViimeisin
Tulokset 1-40/1657

Ketju: Tyhmiä ja vähemmän tyhmiä kysymyksiä tietokoneista II

  1. #1
    Soldiers of Antisthenes Renngeist's Avatar
    Liittynyt
    Apr 2009
    Sijainti
    Syylien välissä
    Viestit
    18 076

    Tyhmiä ja vähemmän tyhmiä kysymyksiä tietokoneista II

    Näemmä saatu (aika tyylikkäästikin) yli 5000 viestiä tuohon tietokonekyssäritopikkiin, joten uutta kehiin vaan.
    "Ei mennä sinne alapäähän, sielläkin on tiukkaa."
    - Jari Litmanen

  2. #2
    Vihan aiheuttaja Thunder's Avatar
    Liittynyt
    Jan 2002
    Viestit
    7 951
    Ihmettelin, että mihin helvettiin muut viestit katosivat? Ei siellä ihan ongelmat ole vielä ratkenneet, kun yksi jäi vielä kärsimään.
    - REPOST BAD PORT -
    Knoukka: "Lukekaa ja ihmetelkää"

  3. #3
    Soldiers of Antisthenes Renngeist's Avatar
    Liittynyt
    Apr 2009
    Sijainti
    Syylien välissä
    Viestit
    18 076
    Lainaa Alunperin kirjoittanut Thunder Tarkastele viestiä
    Ihmettelin, että mihin helvettiin muut viestit katosivat? Ei siellä ihan ongelmat ole vielä ratkenneet, kun yksi jäi vielä kärsimään.
    Kah, niimpä jäikin. Pitääkin kattoa jos jotain noile vanhoille sitten tekis.
    "Ei mennä sinne alapäähän, sielläkin on tiukkaa."
    - Jari Litmanen

  4. #4
    Senior Member Makkonen's Avatar
    Liittynyt
    Feb 2005
    Sijainti
    Far away
    Viestit
    13 308
    Kerrankin totuudenmukainen toikin otsikko.

    Niinjuu.. kun en muistanut tuolla edellisessä toikissa, niin sanonpa täällä sitten notta kiitokset jälleenkerran austrian atk-tuelle.

  5. #5
    Custom User markoj's Avatar
    Liittynyt
    Dec 1998
    Viestit
    38 929

    Thumbs up

    Kiitoksia vaan munki puolesta sinne Austaliaan!

    Laitetaan vielä statsit vanhasta:

    Koodi:
    OoPee 	1,745
    Vellu 	583
    Teme-84 	256
    Matxi 	231
    kouvotsvoni 	207
    jaska 	207
    JOC 	177
    markoj 	143
    Runar ja Kyllikki 	133
    Miguel 	123
    Thunder 	111
    formulastara 	111
    Sam 	109
    On se Velluki täällä aika paljo autellu. Mun viesteistä on varmaan satakunta Oopeen Susen säätämistä.

  6. #6
    Ett silleen!!!!!!1 -mies jaska's Avatar
    Liittynyt
    Dec 1998
    Sijainti
    kyrkslätt
    Viestit
    32 215
    Lainaa Alunperin kirjoittanut markoj Tarkastele viestiä
    Mun viesteistä on varmaan satakunta Oopeen Susen säätämistä.
    Mites se pelittää ?
    Poliisi kehottaa teitä noudattamaan nopeusrajoituksia, koska vähäinenkin ylinopeus on liikenneturvallisuusriski.
    Poliisi kirjeessään 12.12.2007, Ylinopeutta 1km/h


    Kolminkertainen F1-Forumin Vuoden törppö 2004&2005&2006

  7. #7
    Nuori ikäisekseen OoPee's Avatar
    Liittynyt
    Jun 1999
    Sijainti
    Far enough
    Viestit
    81 477

    Thumbs up

    Ymmärrän toki varsin hyvin, että otsikon takana on kaunis ja jalo ajatus, kiitos siitä, mutta ensinäkään minä en ole, enkä myöskään ole koskaan ollut, ainoa, joka näissä tietokoneongelmissa on yrittäny auttaa (onhan näitä muitakin ahkeria täällä piisannut: Vellu, Rusina jne.), joten jo ihan senkin vuoksi pidän otsikkoa vähintäänkin epäreiluna noita muita kohtaan. Toisekseen tämänkaltainen otsikko ("...powered by OoPee") antaa hieman sellaisen käsityksen, että mulla olis ikäänkuin jo jonkunmoinen velvollisuus ratkoa näitä ongelmia jatkossakin. Autan toki mielelläni, jos osaan, jos kerkeän ja ennenkaikkea: jos mua huvittaa

    Älkää nyt ymmärtäkö väärin, mutta tämänkaltaista "kunniaa" en aivan välttämättä kaipaa, joten voisiko herrat moderaattorit olla ystävällisiä ja poistaa tuon viittauksen henkilööni tuolta otsikosta? Mielestäni se vanha Jaskan aikoinaan luoma otsikko oli just passeli (olkootkin, että harvemminhan ne kysymykset todellisuudessa tyhmiä olivat), heittäkää siihen perään vaikka roomalainen kakkonen.

    terv. nimim. "ilonpilaaja"
    "Hulluuden puhtain muoto on jättää kaikki ennalleen ja kuitenkin samalla toivoa, että jotain muuttuisi"

  8. #8
    Nuori ikäisekseen OoPee's Avatar
    Liittynyt
    Jun 1999
    Sijainti
    Far enough
    Viestit
    81 477
    Lainaa Alunperin kirjoittanut jaska Tarkastele viestiä
    Mites se pelittää ?
    Ihan hyvin sen jälkeen, kun poistin sen vuosia sitten

    Nykyisin mulla on virtuaalinen Ubuntu, jos haluan kiusata itteäni. Taitaa tosin olla taas muutama kuukausi siitä, kun sen viimneksi käynnistin. Ei vaan oikein keksi mitä sillä tekis
    "Hulluuden puhtain muoto on jättää kaikki ennalleen ja kuitenkin samalla toivoa, että jotain muuttuisi"

  9. #9
    Soldiers of Antisthenes Renngeist's Avatar
    Liittynyt
    Apr 2009
    Sijainti
    Syylien välissä
    Viestit
    18 076
    Lainaa Alunperin kirjoittanut OoPee Tarkastele viestiä
    höpinää
    No onks ny hyvin?
    "Ei mennä sinne alapäähän, sielläkin on tiukkaa."
    - Jari Litmanen

  10. #10
    Custom User markoj's Avatar
    Liittynyt
    Dec 1998
    Viestit
    38 929
    Lainaa Alunperin kirjoittanut OoPee Tarkastele viestiä
    Ihan hyvin sen jälkeen, kun poistin sen vuosia sitten

    Nykyisin mulla on virtuaalinen Ubuntu, jos haluan kiusata itteäni. Taitaa tosin olla taas muutama kuukausi siitä, kun sen viimneksi käynnistin. Ei vaan oikein keksi mitä sillä tekis
    Pelaa vaikka tetristä, TOSIKKO!

  11. #11
    Nuori ikäisekseen OoPee's Avatar
    Liittynyt
    Jun 1999
    Sijainti
    Far enough
    Viestit
    81 477
    Kiitos, nyt tää otsikko on ihan passeli
    "Hulluuden puhtain muoto on jättää kaikki ennalleen ja kuitenkin samalla toivoa, että jotain muuttuisi"

  12. #12
    Nuori ikäisekseen OoPee's Avatar
    Liittynyt
    Jun 1999
    Sijainti
    Far enough
    Viestit
    81 477

    Angry

    Lainaa Alunperin kirjoittanut markoj Tarkastele viestiä
    Pelaa vaikka tetristä, TOSIKKO!
    *pelaa vaikka tetristä*
    "Hulluuden puhtain muoto on jättää kaikki ennalleen ja kuitenkin samalla toivoa, että jotain muuttuisi"

  13. #13
    Viisuhullu Iso8's Avatar
    Liittynyt
    Jul 2011
    Sijainti
    Tampere
    Viestit
    5 831
    No tää on hämännyt koko eilisen päivän, en tajua tätä. Mun kone on sammunut 4 kertaa iha ittestään. En siis ole tehy yhtää mitää ihmeellistä. Pari kertaa pelannu angry birgiä ja si sammunu ja si vaa oon laittanu chatis viestejä ja si sammunu iha ite. Mikä vois olla syy et tää mokoma kone o sammunu ite 4 kertaa samana päivänä?
    Mene ja tiedä ja minä en tiedä.

  14. #14
    Registered Loser Nurtsi's Avatar
    Liittynyt
    Aug 2011
    Viestit
    5 583
    Lainaa Alunperin kirjoittanut Iso8 Tarkastele viestiä
    No tää on hämännyt koko eilisen päivän, en tajua tätä. Mun kone on sammunut 4 kertaa iha ittestään. En siis ole tehy yhtää mitää ihmeellistä. Pari kertaa pelannu angry birgiä ja si sammunu ja si vaa oon laittanu chatis viestejä ja si sammunu iha ite. Mikä vois olla syy et tää mokoma kone o sammunu ite 4 kertaa samana päivänä?
    Kun sun konees ylikuumenee niin se sammuu. Kannattaa odottaa vähän aikaa ja jäähdytellä sitä ennenkuin taas käynnnistää.

    Mulla oli joskus sama ongelma ja silloin otin kuoret irti ja laitoin tuulettimen töhöttämään niin se auttoi riittävästi. Kannattaa myös putsata pölyt koneen sisältä.
    Viestiä on viimeksi muokannut Nurtsi; 29.04.2012 09:29.

  15. #15
    Viisuhullu Iso8's Avatar
    Liittynyt
    Jul 2011
    Sijainti
    Tampere
    Viestit
    5 831
    Lainaa Alunperin kirjoittanut Nurtsi Tarkastele viestiä
    Kun sun konees ylikuumenee niin se sammuu. Kannattaa odottaa vähän aikaa ja jäähdytellä sitä ennenkuin taas käynnnistää.

    Mulla oli joskus sama ongelma ja silloin otin kuoret irti ja laitoin tuulettimen töhöttämään niin se auttoi riittävästi. Kannattaa myös putsata pölyt koneen sisältä.
    Ok, kiitti.
    Mene ja tiedä ja minä en tiedä.

  16. #16
    Resistive User
    Liittynyt
    Mar 2005
    Sijainti
    Me seisotaan hattu kourassa maailman reunalla
    Viestit
    4 612
    Nettiongelmat porukoitten luona jatkuivat vaan. Wlanin kautta kuitenkin pääsin sielläkin nettiin ainakin muutamaksi tunniksi, sitten sekin katkesi mystisesti. En jaksanut alkaa selvittää että mikä siihen tuli kun oli jo nukkumaanmenoaika käsillä. Kahtoo että miten pelittää tulevaisuudessa.
    In turn, I once asked Bernie just how many people worked at Brabham. "About half of them," he shot back, always the master of the one-liner.

  17. #17
    Registered User of Talent FW08's Avatar
    Liittynyt
    Jul 2008
    Sijainti
    Behind the rabbit
    Viestit
    22 194
    Osaako joku kertoa, että saako tuollaisen BeWan iBox 1.0:n kanssa flash-muistin toimimaan verkkokiintolevynä? Koitin googlailla, mutta tuli pää kipeäksi.
    I find hope in your hate for me

  18. #18
    Custom User markoj's Avatar
    Liittynyt
    Dec 1998
    Viestit
    38 929
    Lainaa Alunperin kirjoittanut FW08 Tarkastele viestiä
    Osaako joku kertoa, että saako tuollaisen BeWan iBox 1.0:n kanssa flash-muistin toimimaan verkkokiintolevynä? Koitin googlailla, mutta tuli pää kipeäksi.
    Kuuklailin sen verran, että perseeseen sattuu ja verta tulee nokasta. Ei saa, ainakaan helposti. Elisa/Saunis on tehny siihen boksiin "oman" firmiksen(boksin ohjelmiston), jolla disabloidaan kaikki mielenkiintoiset mahdollisen hyödylliset ominaisuudet. Lisäksi se on tehnyt sen ohjelmistolisenssejä(GPL) rikkoen. Eli semmone tavallinen tarina, heitä kuikkaa tai koodaa ite uus firmis.

    http://dawn.fi/keskustelu/t/f-205/548912/3
    http://yhteiso.elisa.fi/t5/Laajakais...are/td-p/99456
    http://code.google.com/p/quickanddir...T-FI_and_Elisa

  19. #19
    Registered User of Talent FW08's Avatar
    Liittynyt
    Jul 2008
    Sijainti
    Behind the rabbit
    Viestit
    22 194
    Lainaa Alunperin kirjoittanut markoj Tarkastele viestiä
    Kuuklailin sen verran, että perseeseen sattuu ja verta tulee nokasta. Ei saa, ainakaan helposti. Elisa/Saunis on tehny siihen boksiin "oman" firmiksen(boksin ohjelmiston), jolla disabloidaan kaikki mielenkiintoiset mahdollisen hyödylliset ominaisuudet. Lisäksi se on tehnyt sen ohjelmistolisenssejä(GPL) rikkoen. Eli semmone tavallinen tarina, heitä kuikkaa tai koodaa ite uus firmis.

    http://dawn.fi/keskustelu/t/f-205/548912/3
    http://yhteiso.elisa.fi/t5/Laajakais...are/td-p/99456
    http://code.google.com/p/quickanddir...T-FI_and_Elisa
    Yllättävää. Ihmettelinkin, että miksi tuo boksi tunnisti tikun, mutta siihen se jäi.

    Kiitos nyt kumminkin.

    koodaa ite uus firmis


    I find hope in your hate for me

  20. #20
    Senior Member PuoliPöhkö's Avatar
    Liittynyt
    Jan 2008
    Sijainti
    suom. "sijainti" toim.huom.
    Viestit
    31 055
    Oliskohan tollanen Ultrabook kelpo laite verkkopankkimaksujen suorittamiseen, intternettisivustojen selaamiseen ja sähköpostien satunnaiseen vaihtoon sekä digitaalisten valokuvien hallinnointiin?

    Ja minkäköhänlainen ultrabook se sitten olis jos olis?

    Asuksen Zenbook oli kuulemma voittanut jonkun vertailun, mutta ei se varmaan tarkoita sitä, etteikö parempiakin vaihtoehtoja vois olla jossain hyllyssä.
    Viestiä on viimeksi muokannut PuoliPöhkö; 11.05.2012 23:10.

  21. #21
    Senior Member PuoliPöhkö's Avatar
    Liittynyt
    Jan 2008
    Sijainti
    suom. "sijainti" toim.huom.
    Viestit
    31 055
    Tarpeeksi tyhmiä kun äityy kyselemään, oikeita vastauksia ei ole olemassa.
    Eikä sitä myötä vastaajiakaan.

    Mikä on ikiliikkujan vastakohta?
    Taisin just keksiä sellasen!

  22. #22
    Senior Member Rentta's Avatar
    Liittynyt
    Jul 2010
    Sijainti
    Täällähä mä
    Viestit
    6 405
    Lainaa Alunperin kirjoittanut PuoliPöhkö Tarkastele viestiä
    Oliskohan tollanen Ultrabook kelpo laite verkkopankkimaksujen suorittamiseen, intternettisivustojen selaamiseen ja sähköpostien satunnaiseen vaihtoon sekä digitaalisten valokuvien hallinnointiin?

    Ja minkäköhänlainen ultrabook se sitten olis jos olis?

    Asuksen Zenbook oli kuulemma voittanut jonkun vertailun, mutta ei se varmaan tarkoita sitä, etteikö parempiakin vaihtoehtoja vois olla jossain hyllyssä.
    Hp:eeltä on kohta tulossa pihalle ultrabookin tyylisiä sleekbookeja joissa on intelin sijaan amdeen romppeet sisällä ja hintaa joissain määrin vähemmän.

    http://muropaketti.com/hplta-ultrabo...a-sleekbookeja

    Kannattanee pitää tuokin yhtenä vaihtoehtona varsinkin jos nuo tulevat pihalle amd:een uudemmilla trinity piireillä .

    Muutenkin amden apu piirit ovat hyvin päteviä tuollaiseen kevyehköön käyttöön.

  23. #23
    Team 107 PeePee's Avatar
    Liittynyt
    Jun 2001
    Sijainti
    Hyvinkää
    Viestit
    4 236
    Mikähän mulla on koneessa ongelmana, kun Movie Maker on alkanut takeltelemaan videoiden teon suhteen.

    Tulee tuollainen Medialooks - watermark vasempaan yläkulmaan ja resoluutiot menee videossa täysin sekaisin.

    Videot tulee Contourin - kypäräkamerasta .mov-tiedoistoina, ja ovat aiemminkin toimineet. Mitään uutta ohjelmaa en ole asentanut.

    Jos unohdetaan tuo Windows Movie Maker, mitä muita ilmaisia ja suhteellisen helppokäyttöisiä videoeditointiohjelmia olisi kätevästi saatavilla? Sellaisia, joilla pystyisi videoita timeline-muodossa pätkimään ja liittämään näppärästi yhteen?
    "And if you no longer go for a gap that exists, you are no longer a racing driver because we are competing, competing to win."

    "En aja pelkästään sen takia, että ajaminen on hienoa. Se ei ole normaalia, jos ei tavoittele voittoa."

    Team 107

  24. #24
    Senior Member
    Liittynyt
    Aug 2003
    Sijainti
    Kokkola
    Viestit
    3 804
    Käytän nyt kotona ollessani tätä porukoiden Saunalahden mobiililaajakaistaa ja joskus sekä minun että porukoiden koneelle pompsahtaa erikoinen herja:

    Toisella tässä verkossa olevalla tietokoneella on sama IP-osoite kuin tällä tietokoneella. Pyydä apua verkonvalvojalta. Lisätietoja on Windowsin järjestelmän tapahtumalokissa.

    Eli mitäs tuo herja tarkoittaa ja miten siitä pääsee eroon. Minä kun olen luullut että koneilla on aina ne omat ip-osoitteensa joten en tajua miksi näitä herjoja tulee..
    " JA MIKALLA FANTASTINEN STARTTI!!! " Keke, Japani 1999

  25. #25
    Nuori ikäisekseen OoPee's Avatar
    Liittynyt
    Jun 1999
    Sijainti
    Far enough
    Viestit
    81 477
    Lainaa Alunperin kirjoittanut PeePee Tarkastele viestiä
    Mikähän mulla on koneessa ongelmana, kun Movie Maker on alkanut takeltelemaan videoiden teon suhteen.

    Tulee tuollainen Medialooks - watermark vasempaan yläkulmaan ja resoluutiot menee videossa täysin sekaisin.

    Videot tulee Contourin - kypäräkamerasta .mov-tiedoistoina, ja ovat aiemminkin toimineet. Mitään uutta ohjelmaa en ole asentanut.
    Kokeiles tuota (lue se "Official Response").

    Syy siis lienee Quicktime, jota systeemi käyttää oletusohjelmana dekoodauksessa.
    "Hulluuden puhtain muoto on jättää kaikki ennalleen ja kuitenkin samalla toivoa, että jotain muuttuisi"

  26. #26
    Nuori ikäisekseen OoPee's Avatar
    Liittynyt
    Jun 1999
    Sijainti
    Far enough
    Viestit
    81 477
    Lainaa Alunperin kirjoittanut Teme-84 Tarkastele viestiä
    Käytän nyt kotona ollessani tätä porukoiden Saunalahden mobiililaajakaistaa ja joskus sekä minun että porukoiden koneelle pompsahtaa erikoinen herja:

    Toisella tässä verkossa olevalla tietokoneella on sama IP-osoite kuin tällä tietokoneella. Pyydä apua verkonvalvojalta. Lisätietoja on Windowsin järjestelmän tapahtumalokissa.

    Eli mitäs tuo herja tarkoittaa ja miten siitä pääsee eroon. Minä kun olen luullut että koneilla on aina ne omat ip-osoitteensa joten en tajua miksi näitä herjoja tulee..
    Oletan, että sulla on koneella asetettu ip-osoite dynaamiseksi ja nimenomaan koskien tuota sauniksen härpäkettä?

    Tuo virheilmo tarkoittaa sitä mitä sanookin eli kahdella verkossa olevalla koneella on sama ip-osoite. Koska käsitääkseni kyseessä on suoraan kännykkäverkon yli toimiva yhteys (eli sulla ei ole siinä välissä mitään reititintä tms.), ei sulla taida olla juurikaan keinoja tehdä mitään tuon estämiseksi, ongelma lienee Saunalahden dhcp-serverillä. Voit oki soittaa Saunalahdelle ja kysäistä.
    "Hulluuden puhtain muoto on jättää kaikki ennalleen ja kuitenkin samalla toivoa, että jotain muuttuisi"

  27. #27
    Kuninkaalleninen Vellu's Avatar
    Liittynyt
    Aug 2000
    Sijainti
    Vantaa, Finland
    Viestit
    18 052
    Kysyy itseltään: Kannattaako adsl-routterin firmwarea päivittää?

  28. #28
    Senior Member
    Liittynyt
    Aug 2003
    Sijainti
    Kokkola
    Viestit
    3 804
    Lainaa Alunperin kirjoittanut OoPee Tarkastele viestiä
    Oletan, että sulla on koneella asetettu ip-osoite dynaamiseksi ja nimenomaan koskien tuota sauniksen härpäkettä?

    Tuo virheilmo tarkoittaa sitä mitä sanookin eli kahdella verkossa olevalla koneella on sama ip-osoite. Koska käsitääkseni kyseessä on suoraan kännykkäverkon yli toimiva yhteys (eli sulla ei ole siinä välissä mitään reititintä tms.), ei sulla taida olla juurikaan keinoja tehdä mitään tuon estämiseksi, ongelma lienee Saunalahden dhcp-serverillä. Voit oki soittaa Saunalahdelle ja kysäistä.
    Pakettiin kuului sekä perinteisen wlan-modeemin näköinen reititin ja toinenkin tikku. Näitä ei kuitenkaan olla käytetty yhtäaikaa koska wlanin ansiosta niin ei tietenkään tarvi tehdä. Johonkin vikapalveluun kun tänään soitettiin niin siellä epäiltiin että ongelma liittyisi jotenkin noihin tikkuihin. Ainakin siitä nimenomaisesta tikkumallista ovat vissiin saaneet valituksia. Uudet tikut luvattiin lähettää, ja kun vanhaan mokkulaani (2008 otettu Elisan mokkula) kokeilin tuota sauniksen sim-korttia niin ei ole kertaakaan yhteys jäätynyt.
    Viestiä on viimeksi muokannut Teme-84; 17.05.2012 21:06.
    " JA MIKALLA FANTASTINEN STARTTI!!! " Keke, Japani 1999

  29. #29
    Nuori ikäisekseen OoPee's Avatar
    Liittynyt
    Jun 1999
    Sijainti
    Far enough
    Viestit
    81 477

    Thumbs up

    Lainaa Alunperin kirjoittanut Vellu Tarkastele viestiä
    Kysyy itseltään: Kannattaako adsl-routterin firmwarea päivittää?
    Ittehän päivitän aina kaikki mahdolliset ja joskus mahdottomatkin, niin että antaa palaa vaan
    "Hulluuden puhtain muoto on jättää kaikki ennalleen ja kuitenkin samalla toivoa, että jotain muuttuisi"

  30. #30
    Nuori ikäisekseen OoPee's Avatar
    Liittynyt
    Jun 1999
    Sijainti
    Far enough
    Viestit
    81 477
    Lainaa Alunperin kirjoittanut Teme-84 Tarkastele viestiä
    Johonkin vikapalveluun kun tänään soitettiin niin siellä epäiltiin että ongelma liittyisi jotenkin noihin tikkuihin.
    Hyvin paljon mahdollista.
    "Hulluuden puhtain muoto on jättää kaikki ennalleen ja kuitenkin samalla toivoa, että jotain muuttuisi"

  31. #31
    Kuninkaalleninen Vellu's Avatar
    Liittynyt
    Aug 2000
    Sijainti
    Vantaa, Finland
    Viestit
    18 052
    Lainaa Alunperin kirjoittanut OoPee Tarkastele viestiä
    Ittehän päivitän aina kaikki mahdolliset ja joskus mahdottomatkin, niin että antaa palaa vaan
    Joo, ei tuo aiheuttanut mitään ongelmia, mutta moni muu asia meni pieleen, kun yritin saada olkkarin yhteyksiä (DLNA/uPnP -kuviot) toimimaan.

    Aiemmin mulla oli Zyxel adsl modemina ja siitä pitkä piuha olkkariin dlink:in wlan routteriin. Sitä kautta sai kyllä internet -yhteyden, muttei onnistunut noi PS3:n ja mediasoittimen DLNA -kuviot lain'.

    Ostin sitten uuden adsl modemin kera gigabit-routterin, sain neronleimauksen siirtää se zyxel olkkariin ja sainkin erinäisissä tilanteissa ne dlna-kuviot toimimaan, mutta ei koskaan täydellisesti.

    Nyt kun taas virittelin noita, niin sain koko kotiverkon siihen kuntoon, että se routteri ei suostunut antamaan dhcp:llä ip-osoitetta, vaikka siihen oli kytketty vain yksi kone. ei auttanut ipconfig/release ja /renew eikä /flushdns:tkään. Aina pukkasi jotain 169 -alkuista windowsin itsensä allokoimaa osoitetta tilalle. Sama homma jokaikisellä koneella, jotka oli kytketty kotiverkkoon. Kännykätkään ei saaneet ip-osoitetta wlanin yli.

    Parhaimmillaan toi toimi jo siten, että kaikki muut asiat oli kunnossa, paitsi olkkarin wlan, joka oli väärällä ssid:llä (sama kuin työhuoneessa, eikä sitä "voinut" muuttaa).

    Jos inttternetti olis toiminut, niin olisin voinut tulla kyseleen, mutta kun ei toiminut

  32. #32
    Nuori ikäisekseen OoPee's Avatar
    Liittynyt
    Jun 1999
    Sijainti
    Far enough
    Viestit
    81 477
    Lainaa Alunperin kirjoittanut Vellu Tarkastele viestiä
    Joo, ei tuo aiheuttanut mitään ongelmia, mutta moni muu asia meni pieleen, kun yritin saada olkkarin yhteyksiä (DLNA/uPnP -kuviot) toimimaan.

    Aiemmin mulla oli Zyxel adsl modemina ja siitä pitkä piuha olkkariin dlink:in wlan routteriin. Sitä kautta sai kyllä internet -yhteyden, muttei onnistunut noi PS3:n ja mediasoittimen DLNA -kuviot lain'.

    Ostin sitten uuden adsl modemin kera gigabit-routterin, sain neronleimauksen siirtää se zyxel olkkariin ja sainkin erinäisissä tilanteissa ne dlna-kuviot toimimaan, mutta ei koskaan täydellisesti.

    Nyt kun taas virittelin noita, niin sain koko kotiverkon siihen kuntoon, että se routteri ei suostunut antamaan dhcp:llä ip-osoitetta, vaikka siihen oli kytketty vain yksi kone. ei auttanut ipconfig/release ja /renew eikä /flushdns:tkään. Aina pukkasi jotain 169 -alkuista windowsin itsensä allokoimaa osoitetta tilalle. Sama homma jokaikisellä koneella, jotka oli kytketty kotiverkkoon. Kännykätkään ei saaneet ip-osoitetta wlanin yli.

    Parhaimmillaan toi toimi jo siten, että kaikki muut asiat oli kunnossa, paitsi olkkarin wlan, joka oli väärällä ssid:llä (sama kuin työhuoneessa, eikä sitä "voinut" muuttaa).

    Jos inttternetti olis toiminut, niin olisin voinut tulla kyseleen, mutta kun ei toiminut
    Firmwaren päivityksen yhteydessä, etenkin jos sen jälkeen esiintyy ongelmia, on usein suotavaa palauttaa laite tehdasasetuksille ja konfata kaikki (jos ylipäätään jotain konfattavaa löytyy) uusiksi.
    "Hulluuden puhtain muoto on jättää kaikki ennalleen ja kuitenkin samalla toivoa, että jotain muuttuisi"

  33. #33
    Kuninkaalleninen Vellu's Avatar
    Liittynyt
    Aug 2000
    Sijainti
    Vantaa, Finland
    Viestit
    18 052
    Lainaa Alunperin kirjoittanut OoPee Tarkastele viestiä
    Firmwaren päivityksen yhteydessä, etenkin jos sen jälkeen esiintyy ongelmia, on usein suotavaa palauttaa laite tehdasasetuksille ja konfata kaikki (jos ylipäätään jotain konfattavaa löytyy) uusiksi.
    Noi ongelmat oikeastaan johti siihen, että jouduin resetoimaan sen uuden adsl-routterin ja siinä samassa se sitten huomas, että on uusi firmwarekin olemassa...

    Täytyy sanoa, että eilen illalla en saanut minkäänlaista yhteyttä (sen paremmin kännystä kuin läppäristäkään) wlanin kautta internettiin. Nyt on onneksi 2 päivää aikaa veivata noita acetuksia...

  34. #34
    Senior Member
    Liittynyt
    Aug 2003
    Sijainti
    Kokkola
    Viestit
    3 804
    Lainaa Alunperin kirjoittanut OoPee Tarkastele viestiä
    Hyvin paljon mahdollista.
    Ja omilla kokeiluilla epäily vahvistui. Pistin toisesta tikusta sim-kortin vanhaan Elisan mokkulaan (joka mulla oli käytössä 2008-10) ja sillä toimii normaalisti. Ei ole pätkinyt yhtään.
    " JA MIKALLA FANTASTINEN STARTTI!!! " Keke, Japani 1999

  35. #35
    Custom User markoj's Avatar
    Liittynyt
    Dec 1998
    Viestit
    38 929
    Hei kuulkaas.

    Mites tota tommonen HP:n paviljooni, jossa on Windows -asennuskamat omalla osiollaan. Saako noita pakupattua jotennii johonnii, jos jyrään levyltä kaikki osiot?

  36. #36
    Nuori ikäisekseen OoPee's Avatar
    Liittynyt
    Jun 1999
    Sijainti
    Far enough
    Viestit
    81 477

    Thumbs up

    Lainaa Alunperin kirjoittanut markoj Tarkastele viestiä
    Hei kuulkaas.

    Mites tota tommonen HP:n paviljooni, jossa on Windows -asennuskamat omalla osiollaan. Saako noita pakupattua jotennii johonnii, jos jyrään levyltä kaikki osiot?
    How to Transfer an HP Recovery Partition to a New Hard Drive.
    "Hulluuden puhtain muoto on jättää kaikki ennalleen ja kuitenkin samalla toivoa, että jotain muuttuisi"

  37. #37
    Custom User markoj's Avatar
    Liittynyt
    Dec 1998
    Viestit
    38 929
    Noin helppoa Thanks.

  38. #38
    Nuori ikäisekseen OoPee's Avatar
    Liittynyt
    Jun 1999
    Sijainti
    Far enough
    Viestit
    81 477

    Thumbs up

    Lainaa Alunperin kirjoittanut markoj Tarkastele viestiä
    Noin helppoa Thanks.
    Löyty muuten kuuklella öpaut 10 sekunnissa. Hakusanat "hp pavillion restore partition move". Itävallan kuuklessa 4 osuma ekalta sivulta, jos olisin älynny korvata moven transferilla, olis ollu 3. osuma
    "Hulluuden puhtain muoto on jättää kaikki ennalleen ja kuitenkin samalla toivoa, että jotain muuttuisi"

  39. #39
    Custom User markoj's Avatar
    Liittynyt
    Dec 1998
    Viestit
    38 929
    Lainaa Alunperin kirjoittanut OoPee Tarkastele viestiä
    Löyty muuten kuuklella öpaut 10 sekunnissa. Hakusanat "hp pavillion restore partition move". Itävallan kuuklessa 4 osuma ekalta sivulta, jos olisin älynny korvata moven transferilla, olis ollu 3. osuma
    Hitsi kun jotenki oletin kyseessä olevan hyvinki triviaalin ja haastavan operaation niin en edes kokeillu kuuklettaa.

  40. #40
    Nuori ikäisekseen OoPee's Avatar
    Liittynyt
    Jun 1999
    Sijainti
    Far enough
    Viestit
    81 477
    Lainaa Alunperin kirjoittanut markoj Tarkastele viestiä
    Hitsi kun jotenki oletin kyseessä olevan hyvinki triviaalin ja haastavan operaation niin en edes kokeillu kuuklettaa.
    Sano vaan suoraan, että olit laiska
    "Hulluuden puhtain muoto on jättää kaikki ennalleen ja kuitenkin samalla toivoa, että jotain muuttuisi"

Viestien lähettämisen luvat

  • Et voi avata uusia ketjuja
  • Et voi vastata keskusteluihin
  • Et voi lähettää liitetiedostoja
  • Et voi muokata viestejäsi
  •  
© F1-Forum - sivuinfo - email